-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalio „Cantate Domino 2010” Grand Prix liko Kaune

Šį savaitgalį Kaunas tapo chorinės muzikos sostine. Jau aštuonioliktus metus iš eilės paskutinįjį rudens savaitgalį Kauno bažnyčių bei koncertinių salių erdves užpildė chorų atliekamos muzikos garsai.
Pagrindinį festivalio prizą laimėjo Kauno vokalinis ansamblis „Acusto”.
Pagrindinį festivalio prizą laimėjo Kauno vokalinis ansamblis „Acusto”. / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį prasidėjusiame ir iki pat sekmadienio trukusiame sakralinės muzikos festivalyje „Cantate Domino 2010” dalyvavo beveik trisdešimt chorų iš keturių valstybių. Šįmet į naujas populiarumo aukštumas Lietuvoje užkopusi chorinė muzika šios savaitės pabaigoje sužydėjo gražiausiomis savo spalvomis. Keturias dienas trukęs tarptautinis festivalis „Cantate Domino 2010” bei tuo pačiu metu vykęs šeštasis sakralinės muzikos konkursas subūrė šimtus chorinės muzikos profesionalų bei mėgėjų.

Gilias tradicijas puoselėjantis festivalis ketvirtadienį startavo Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje įvykusiu atidarymo koncertu, kuriame pasirodė penki Lietuvos, Rusijos ir Lenkijos chorai. Antroji festivalio diena buvo skirta jauniesiems talentams. Kauno Arkivyskupijos konferencijų salėje pasirodymus surengė jaunieji solistai, įvairių sudėčių ansambliai bei chorai, o  vakare chorinės muzikos koncertai buvo surengti Jėzuitų ir Vytauto Didžiojo bažnyčiose bei Šv.Apaštalų Petro ir Pauliaus arkikatedroje bazilikoje. Šeštadienį, nuo 10 iki 15 valandos, pavyzdine akustika garsėjančioje Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje Auloje įvyko konkursinė festivalio dalis. Dėl laureatų vardo dešimtyje kategorijų varžėsi net 18 chorų. 18 valandą Paminklinėje Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, kuriose giedojo visi festivalio chorai. Tuo tarpu 19 val. buvo paskelbti konkurso laureatai, kurie čia pat surengė koncertą, užbaigusį trečiąją festivalio dieną.

Sekmadienį ryte Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bei Vytauto Didžiojo bažnyčiose, Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus arkikatedroje bazilikoje ir Kauno Apreiškimo Švč. Dievo Motinai sobore iš viso vyko net šeši koncertai. Keturias dienas trukusią choro muzikos šventę vainikavo Kauno valstybinėje filharmonijoje „Grand Prix“ konkursas ir festivalio „Gala“ koncertas. Festivalio pagrindinį prizą – „Grand Prix“ ir Aukso diplomą laimėjo Kauno vokalinis ansamblis „Acusto“ (vadovas Kęstutis Jakeliūnas).
Tai buvo vienintelis mokamas festivalio „Cantate Domino 2010” renginys. „Šiųmetinis festivalis turėjo daug naujovių, praplėteme ir atradome naujas erdves. Sakralinė muzika skambėjo ne tik bažnyčiose, bet ir stačiatikių maldos namuose, filharmonijoje. Žymiai padidėjęs festivalio dalyvių skaičius rodo, kad einame teisinga linkme ir esame reikalingi chorinei bendruomenei. Svečiams iš užsienio, festivalis ir Kaunas paliko puikų įspūdį ir žadėjo dar kartą sugrįžti“, – džiaugėsi festivalio direktorius Valdas Latoža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius