Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalio „Positivus 2015“ organizatoriai: „Šių metų festivalyje bus labai daug naujos muzikos“

Kaip ir kiekvieną liepos mėnesį, taip ir šiais metais, pačiame vasaros įkarštyje, jau 9-tus metus iš eilės duris atveria didžiausias Baltijos šalių muzikos festivalis „Positivus“, įsikūręs pajūryje, Salacgryvoje. Liepos 17–19 dienomis vykstanti muzikos, menų ir pramogų fiesta kasmet pritraukia daugiau nei 30 tūkst. muzikos mylėtojų. Festivalio pradžios proga – išskirtinis 15min.lt interviu su vienu iš pagrindinių renginio organizatorių – Girtsu Majoru.
„Positivus 2014“ / Festivalio organizatorių nuotr.
„Positivus 2014“ / Festivalio organizatorių nuotr.

– Papasakokite glaustai apie festivalio muzikinę dalį – kas yra šių metų muzikinės scenos „vinis“? Kiek scenų turėsite?

– Šiais metais turėsime įspūdingiausią programą, nei bet kada iki tol. Mes niekada dar neturėjome tokio aukšto lygio pagrindinių grupių, kaip „Placebo“, „Kasabian“ ir Robert Plant (kuris pažadėjo atlikti ir „Led Zeppelin“ kūrinių).

Dar neturėjome tokio aukšto lygio pagrindinių grupių, kaip „Placebo“, „Kasabian“ ir Robert Plant

Iš viso turėsime 7 scenas, kuriose bus atliekama labai įvairi muzika – nuo populiariojo roko ir popmuzikos iki elektronikos, nišinių žanrų ir t.t.

2-ose pagrindinėse scenose – „Palladium“ ir „Nordea“ – pasirodys tiek tarptautinės populiarios grupės, tiek žinomi muzikantai iš Baltijos šalių.

Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Pauliaus Krampo nuotr.
Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Pauliaus Krampo nuotr.

„I Love you stage“ – tai vietinė įrašų kompanija, labai gerai žinoma Baltijos šalyse, kurioje atliekama indie, alternative, folk muzika.

„Red Bull Academy“ – elektroninės muzikos scena, į kurią susirenka daugybė didžėjų iš kaimyninių šalių. Menų ir gamtos scenoje bus cirkas, teatras, kinas ir daugybė kitų meno bei pramogų rūšių.

– Koks yra preliminarus numatytas lankytojų skaičius?

– Žadame pritraukti ne mažiau žmonių nei praėjusiais metais, t.y. 35 tūkst.!

– Kokių pramogų (be muzikinės dalies) bus šiais metais?

– Labai sunku paminėti viską! Kaip ir kasmet turime daug partnerių ir įdomių kompanijų, kurios festivalyje kuria savo platformas.

Pramogų dalis tarsi sudaro atskirą „mikro festivalį“, ir reikia sekti visą programą, norint susigaudyti ir nepraleisti to, ką norėtum pamatyti, išmėginti.

Mes patys, organizatoriai, kasmet būname labai nustebinti, ką visos kompanijos paruošia savo pasirodymų metu.

Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Festivalio organizatorių nuotr.
Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Festivalio organizatorių nuotr.

– Pakomentuokite trumpai festivalio taisykles – ką draudžiama įsivežti į festivalį, ko patartina nesivežti?

– Mes visuomet rekomenduojame neimti tų daiktų, kurie yra brangūs, vertingi ir kuriuos galite prarasti. Visas festivalio taisykles galite perskaityti mūsų puslapyje. Nors jų yra nemažai, galėčiau išskirti kelias.

Rekomenduojame neimti tų daiktų, kurie yra brangūs, vertingi ir kuriuos galite prarasti

Nelegalios medžiagos yra griežtai draudžiamos festivalio teritorijoje. Vietinė policija dirbs intensyviai, stengsis užtikrinti, jog pažeidimų nebūtų. Gyvenantiems palapinių miestelyje svarbu žinoti, kad negalima kurti laužaviečių ar kitu būdu kurti ugnies.

Kaip ir daugumoje festivalių, profesionali foto- ir videoįranga nėra leidžiama festivalio vietoje, tik tiems, kas turi leidimus.

Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Pauliaus Krampo nuotr.
Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Pauliaus Krampo nuotr.

– Koks yra pats geriausias metas atvykti į festivalį? Kada prasideda festivalio programa?

Jeigu norite išvengti spūsčių, pasistenkite atvažiuoti kuo anksčiau, vėliausiai – 17 val. į festivalio teritoriją

– Festivalis prasideda šiandien, po pietų, vartai yra atveriami nuo 12 val.

Labai svarbu žinoti atvykstantiems penktadienį, jog reikia pasistengti pervažiuoti Rygą iki 17 val., nes tuo metu prasideda didžiausios transporto spūstys.

Jeigu norite to išvengti, pasistenkite atvažiuoti kuo anksčiau, vėliausiai – 17 val. į festivalio teritoriją, ir tada spūstį aplenksite.

Tačiau šeštadienį ir sekmadienį neturėtų būti grūsčių. Tiesa, gali pasitaikyti kelio darbų, tačiau pravažiavimas nebus komplikuotas.

– Kokį pagrindinį patarimą galėtumėte duoti į festivalį atvykstantiems lankytojams?

– Šių metų festivalyje bus labai daug naujos muzikos, todėl rekomenduojame iš anksto pasinagrinėti programą, esant galimybei pasiklausyti grupių, nes didelė tikimybė, jog po festivalio suprasite, kad kažką praleidote, ką labai norėjote išgirsti! Taip visuomet nutinka. (juokiasi)

Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Pauliaus Krampo nuotr.
Festivalio „Positivus 2014“ akimirkos / Pauliaus Krampo nuotr.

Patarimai vykstantiems į festivalį:

Į festivalį nuosavu automobiliu vykstantiems per Rygą pravartu pasirinkti aplinkkelį – išvengsite galimos grūsties bei galimybės paklysti pačiame mieste.

Asmeninis patarimas vairuotojams: akylai sekite greičio ribojimo ženklus bei įvažiavimus į gyvenvietes, kadangi latvių policija kasmet skiria išskirtines pajėgas pagrindinių kelių į festivalį kontrolei. Baudas, priešingai nei ankstesniais metais, teks susimokėti.

Tikėtina, jog važiuosite užmiesčio keliais, kuriuose leidžiamas greitis – 90 km/h. Gyvenvietėse, kaip ir Lietuvoje, galima važiuoti tik 50 km/h greičiu. Daugiau apie pagrindines kelių eismo taisykles Latvijoje galite sužinoti čia.

Akylai sekite greičio ribojimo ženklus bei įvažiavimus į gyvenvietes, kadangi latvių policija kasmet skiria išskirtines pajėgas pagrindinių kelių į festivalį kontrolei

Keliaujantiems iš Vilniaus derėtų susiplanuoti 5–6 valandų trukmės kelionę. Nors atstumas iki Salacgryvos nesiekia 400 km, tačiau dažnose kelio dalyse nedidelis leistinas greitis prailgina kelionės trukmę.

Taip pat rekomenduojama (esant galimybei) atsargoje turėti GPS – tai ypač praverčia grįžtantiems iš festivalio tamsiu paros metu, kai kelionės kompanionai ilsisi galinėje automobilio sėdynėje, o vairuotojui tenka visa kelionės našta.

Planuojantys į festivalį keliauti ne savu transportu gali rinktis tarptautinius autobusų operatorius arba iš Rygos vykti paties festivalio organizuojamu transportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius