-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Kaunas photo“: moksleiviai fotografuos savo miestą prie upių

2017 m. balandžio 27 d. prasideda fotomeno festivalio „Kaunas photo“ edukacinė programa Kauno moksleiviams.
„Kaunas photo“
„Kaunas photo“ / Organizatorių nuotr.

Įkvėptas pernai surengto kūrybinių dirbtuvių „Blokinė kaimynystė“, vykusių Kauno miegamuosiuose rajonuose, patirties festivalis „Kaunas photo“ keturioliktąjį sezoną pradeda antrąja edukacine programa „Kaunas – miestas prie upių“.

Užsiėmimai vyks Kauno miesto mokyklose: Kauno Nemuno mokykloje-daugiafunkciniame centre, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Šv. Mato, Kauno Maironio universitetinėje gimnazijose ir kitose mokyklose.

Balandžio-gegužės mėnesiais moksleiviai susitiks su tokiais lektoriais – nacionalinės premijos laureatu, fotografu Romualdu Požerskiu, keliautoja, vandens svarbą pasaulio ekologinei pusiausvyrai, bendruomenių ekonomikoms tyrinėjančia fotografe Berta Tilmantaite ir fotografu, menotyrininku Mindaugu Kavaliausku.

Užsiėmimų metu programos dalyviai bus supažindinami su fotografijos pagrindais, analizuos fotografijos ir gamtosaugos santykį, aptars vandens svarbą valstybių ir bendruomenių gyvenime, susipažins su fotografais, kurių gyvenimas ir kūryba pakeitė visuomenės nuostatas į vandens telkinių, natūralių ekosistemų išsaugojimą, saugojamų teritorijų sukūrimą. Įgiję reikalingų žinių, programos dalyviai bus kviečiami fotografuoti Kauno upes ar kitus miesto vandens telkinius ir kelti į „Instagram“ tinklą su žyma – „KaunasPhotoh2o“.

Rugsėjį bus atrinktos geriausios kiekvienos mokyklos mokinių užfiksuotos fotografijos ir eksponuojamos parodose jų mokyklose. Tuo tarpu geriausiųjų Kauno moksleivių darbai bus eksponuojami Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos, Senamiesčio filiale (Mapų g. 18).

Festivalio vadovas Mindaugas Kavaliauskas teigia, kad fotografijos mokymai jaunimui svarbūs ne vien tuo, kad be fotografijos šiandien gyvenimas atrodo nepilnas, o naujai įgyti fotografavimo įgūdžiai gali papildyti bet kokį kitą laisvalaikio užsiėmimą ar tobulėjimo sritį. Mokymus festivalis „Kaunas photo“ rengia ir vedamas fotografų bendruomenėje sklandančiu posakiu: „Išmokykit savo vaikus fotografijos, ir jie savo tobulėjimo kelyje, pilname įrangos poreikių, niekada neturės pinigų kvaišalams“...

Tarptautinis fotomeno festivalis „Kaunas photo“, šalia turtingos kasmetinės programos: Lietuvos ir užsienio fotografų parodų galerinėse ir lauko erdvėse, paskaitų, susitikimų su užsienio ir Lietuvos fotografais, meno kolekcionieriais, fotografijos ekspertais ir kritikais, turų su gidu po parodas ir daug kitų renginių, jau antrus metus iš eilės organizuoja fotografijos kūrybines dirbtuves moksleiviams. Jomis siekiama ne tik suteikti žinių apie fotografijos praktinę pusę, bet ir ugdyti jų bendruomeniškumą, kūrybiškumą ir pilietinį sąmoningumą.

„Kaunas photo“ – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetinis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

Nuo 2004 m. festivalį kuruoja viešoji įstaiga „Šviesos raštas“ ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius. „Kaunas photo“ festivalis yra laikomas vienu iš svarbiausių tęstinių meno renginių Lietuvoje, jį finansiškai remia Lietuvos Kultūros taryba, Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir Kauno miesto savivaldybė. Festivalis bendradarbiauja su Europos fotografijos sąjunga ir yra pasaulinės „Festivals of Light“ organizacijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius