Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Festivalyje „Sūpynės“ – atlikėjai iš kito pasaulio krašto, interaktyvios veiklos ir daugiau ekologijos

Aktualios šiuolaikinės muzikos gerbėjus jau tryliktą kartą gamtos, meno ir užsupančių garsų apsuptyje savaitgalį praleisti kvies festivalis „Sūpynės“. Kruopščiai kuruojama muzikine programa, konceptualumu ir dėmesiu estetikai ne tik Lietuvos, bet ir užsienio melomanų dėmesį užsitarnavęs festivalis šiemet ir vėl pasiūlys įsimintiną muzikinę kelionę, kurios geografija drieksis nuo JAV iki tolimosios Japonijos ir Kinijos. Liepos 25-28 dienomis Labanoro girios apsuptyje Molėtų rajone vyksiantis festivalis be muzikos taip pat kvies diskutuoti, šviestis, įsitraukti į kūrybines veiklas bei skatins linksmintis atsakingai ir nepamirštant ekologijos.
Festivalyje „Sūpynės“ – atlikėjai iš kito pasaulio krašto, interaktyvios veiklos ir daugiau ekologijos
Festivalis „Sūpynės“ / Agnė Papievytė

Įsups keturios scenos

Tradiciškai „Sūpynių“ ritmą diktuos keturios scenos: pagrindiniams nakties šokiams, energingiems didžėjų bei gyviems pasirodymams „More“, į netikėtą skambesį, eksperimentus ir gyvus pasirodymus orientuota „Less“, ištvermingiausiems ir ryto šokėjams dedikuota „High“ bei tarpdisciplininė žaidimų aikštelė „Playground“, pasitiksianti muzikiniais ir audiovizualiniais pasirodymais, paskaitomis bei kūrybinėmis dirbtuvėmis. Tuo metu erdves tarp pagrindinių scenų užpildys menai, šviesos instaliacijos ir pramogos.

„Pernai naują vietą Labanoro prieglobstyje prisijaukinusios „Sūpynės“ šiemet ten pat lankytojams ir vėl pasiūlys gamtos, elektroninės muzikos ir menų dermę, kuri, tikimės, kiekvienam suteiks įsimintiną patirtį. Nenutolome nuo savo koncepcijos – subūrėme įdomios muzikos ir idėjų turinčių, šiandien aktualių atlikėjų, menininkų, kūrėjų kolektyvą, kuriam kviečiame patikėti vieną savo vasaros savaitgalį“, – sako viena iš festivalio „Sūpynės“ organizatorių Milda Griežytė.

Lukas Šalna/Festivalyje „Sūpynės“ – atlikėjai iš kito pasaulio krašto, interaktyvios veiklos ir daugiau ekologijos
Lukas Šalna/Festivalyje „Sūpynės“ – atlikėjai iš kito pasaulio krašto, interaktyvios veiklos ir daugiau ekologijos

Gros ir šokdins per pusšimtis atlikėjų

Šiemet festivalio scenos sutalpins ir klausytojams padovanos daugiau nei 60-ies atlikėjų pasirodymus. Per keturias „Sūpynių“ paras savo kūryba dalinsis įdomiausi šiandienos elektroninės muzikos kūrėjai ir scenos veteranai iš viso pasaulio. Kai kurie jų į Lietuvos miškus atvyks iš už tūkstančių kilometrų.

Tarp daugybės smalsiems ir šablonų vengiantiems klausytojams atrinktų atlikėjų – tokie vardai kaip „Animistic Beliefs“, „Tommy Four Seven“, „Mr. Ho“, „Volvox“, „Tzusing“, „Huerco S.“ ar Wata Igarashi. Kaip visuomet, „Sūpynėse“ didelis dėmesys skiriamas ir vietos elektroninės bei alternatyvios muzikos bendruomenei, kurią atstovaus Manfredas, „12 inčų po žeme“, Mantas T., Kameu, „Solo Ansamblis“, „Without Letters“ ir daugelis kitų.

Atskiro paminėjimo verta „Playground“ scena, „Sūpynėse“ skaičiuojanti jau ketvirtus metus. Šiemet veiklas ir pasirodymus joje kuruoti patikėta internetinei šiuolaikinės kultūros platformai „Calypso Magazine“. Ne tik muzikai, bet ir diskusijoms, edukacijai bei menams skirtoje scenoje šiemet lauks aplinkos garsų įrašų kūrybinės dirbtuvės, paskaitos apie ekologišką ir saugų linksminimąsi, diskusijos apie klubinę kultūrą ir lyčių lygybės problematiką elektroninės muzikos scenoje, kūrybiškumo ir dirbtinio intelekto santykį nagrinėjantis muzikinis pasirodymas bei kitos įdomybės.

Silvija Valeišaitė /Festivalyje „Sūpynės“ – atlikėjai iš kito pasaulio krašto, interaktyvios veiklos ir daugiau ekologijos
Silvija Valeišaitė /Festivalyje „Sūpynės“ – atlikėjai iš kito pasaulio krašto, interaktyvios veiklos ir daugiau ekologijos

Ieškantiems pramogų – nuo menų iki latekso parodos

Kaip įprasta, „Sūpynėse“ ne mažiau svarbi ir vizualinė bei estetinė festivalio dalis. Šiemet ja ir vėl rūpinsis ilgamečiai festivalio partneriai bei draugai – šviesos menininkų kolektyvas „Glow Factory“. Jų specialiai festivaliui kasmet kuriamos ir renginio erdvę transformuojančios šviesos instaliacijos jau tapo neatsiejamu „Sūpynių“ identiteto elementu. Menininkai festivalio lankytojus pasirengę nustebinti ir šiemet.

Meninę festivalio pusę šiemet taip pat kuruoja menininkė Eglė Valadkevičiūtė. Ji kartu su būriu scenografijos, apšvietimo menininkų ir VJ‘ėjų kurs unikalią festivalio atmosferą ir audiovizualinę patirtį lankytojams.

Be muzikos ir menų festivalio lankytojai „Sūpynėse“ šiemet taip pat ras įvairių veiklų ir pramogų. Festivalio teritorijoje įsikurs atskiras pramogų, meno ir grožio kampelis, kuruojamas kūrybinės platformos „Avant-Grad“ ir eksperimentinių renginių organizatorių „Tune Yourself!”. Čia bus galima pasirūpinti specialia festivaline šukuosena ar makiažu, pasigrožėti ir patiems įsivilkti į „Smooth Confess“ dizainerių kurtus latekso drabužius, išmėginti „Drink&Draw“ pramogą. Norintys Aukštaitijos gamta galės pasigrožėti irstydamiesi po šalia esantį ežerą vietnamietiškomis valtimis.

Skatins linksmintis saugant save ir gamtą

Sekdamas Vakarų muzikos renginių praktikomis „Sūpynių“ festivalis prieš porą metų buvo vienas pirmųjų Lietuvoje pas save pasikvietęs edukacinę iniciatyvą „Be Safe Lab“. Apie saugų linksminimąsi atvirai ir be gąsdinimų su jaunimu kalbančios bei šiuolaikiškesnį požiūrį į psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevenciją skatinančios platformos specialistai festivalyje šiemet ir vėl turės savo erdvę. Joje festivalių lankytojams užtikrinant anonimiškumą bus teikiama informacija, prireikus – psichologinė ir pirmoji pagalba.

Visuomet ekologiniu sąmoningumu pasižymėjusios „Sūpynės“ šiemet žengia dar vieną svarbų žingsnį kuriant tvarų ir aplinkai draugišką festivalį. Šiais metais pirmą kartą „Sūpynėse“ visiškai atsisakoma vienkartinio plastiko. Visi festivalio maisto ir gėrimų tiekėjai geranoriškai sutiko jungtis prie šio tikslo ir vienkartines plastikines pakuotes, indus, įrankius, šiaudelius pakeisti pagamintais iš gamtai draugiškesnių medžiagų. Taip pat bus taikoma ir nauja daugkartinio bokalų bei stiklinių sistema. Sumokėję 1 euro užstatą festivalio lankytojai tuo pačiu bokalu ar stikline galės naudotis kad ir viso festivalio metu, o užstatą atgaus indą grąžinę.

Be to, atsisakyta popierinių festivalio gidų – juos pakeis didelės iškabos festivalio teritorijoje. Ekologiškumo temą atliepia ir oficiali festivalio atributika – tarp kurios ir originalaus dizaino daugkartinio naudojimo gertuvių bei termosų linija.

Bilietus į liepos 25-28 dienomis Labanoro regioninio parko stovyklavietėje „Tolieja“ vyksiantį festivalį „Sūpynės“ galima įsigyti čia. Festivalio naujienas kviečiama sekti „Sūpynių“ „Facebook“ ir „Instagram“ paskirose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius