Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Filme – apie donorystės stebuklą

Lapkričio 19 dieną, 15 val., Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36, Klaipėda), onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas” Klaipėdos publikai pristatys dokumentinį filmą „Kraujo kelias“, jautriai kalbantį apie kaulų čiulpų donorystę – gyvybę gelbstintį meilės artimui aktą.
Kadras iš filmo "Kraujo kelias".
Kadras iš filmo "Kraujo kelias". / Bendrijos "Kraujas" nuotr.

„Šis filmas – svajonės išsipildymas, – sako OHLB „Kraujas“ pirmininkė Dalia Bielskytė, pati prieš 14 metų išgyvenusi kaulų čiulpų transplantaciją. – Esu viena šio filmo herojų, liudiju laimingai pasibaigusią sunkios ligos istoriją ir džiaugiuosi, kad filmo kūrėjai, taip jautriai ir gražiai pažvelgę į donorystės stebuklą, taip meistriškai atidengę mirties-gyvybės spektaklio uždangą, šimtams žiūrovų primins, kad kiekvienas iš mūsų gali tapti donoru ir dovanoti gyvenimą“.

Dokumentinio filmo „Kraujo kelias“ premjera, spalį buvo parodyta Vilniaus publikai. Kino teatro „Pasaka“ didžiojoje salėje netilpo žiūrovai.
„Mane sužavėjo stebuklas – tokią sunkią ligą galima išgelbėti tokiu iš pirmo žvilgsnio paprastu veiksmu. Sužavėjo moralinis donorystės aspektas, donorų, gydytojų asmenybės. Visa tai tarsi apgaubta gerosios magijos aura. Visi, su kuo kalbėjome kurdami filmą – pakylėti. O darbus kiekviename žingsnyje lydėjo stebuklai ir sėkmė“, – apie „naujagimį“ filmą kalbėjo viena iš jo kūrėjų, žinoma žurnalistė, prodiuserė Ieva Kašauskaitė-Petrauskienė.

Kaulų čiulpų donorystė – unikali organų donorystės forma, kuri gali išgelbėti gyvybes kraujo vėžiu sergantiems žmonėms. Lietuvoje kaulų čiulpų transplantacijos vykdomos jau dvylika metų, o prieš šešerius metus Onkohematologinių ligonių bendrija (OHLB) „Kraujas“ pradėjo informacinę kampaniją „Būk geras“, populiarinančią kaulų čiulpų donorystę. Per tą laiką Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registras padidėjo nuo 250 iki 7000 žmonių.

Premjeroje dalyvaus filmo „Kraujo kelias“ kūrėjai ir herojai. Premjeros dieną Klaipėdos koncertų salėje veiks fotografijų paroda „Būk geras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius