Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmu „Prieš parskrendant į Žemę“ prasidėjo kultūrinių ir politinių renginių programa Achene

Vokietijos mieste Achene trečiadienį prasidėjo kultūrinių renginių mėnuo, skirtas pristatyti Lietuvą bei garbinga Karolio Didžiojo premija apdovanotą Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę. Programa startavo nacionalinio dokumentinio kino peržiūra, kurios metu buvo parodytas per dešimtį tarptautinių apdovanojimų pelnęs Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę“.
Filmas „Prieš parskrendant į Žemę"
Filmas „Prieš parskrendant į Žemę" / Kadras iš filmo

Bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos ambasada Vokietijoje, Acheno kultūros centras renginių programos atidarymui pasirinko dokumentinę juostą „Prieš parskrendant į Žemę“ kaip vieną labiausiai Lietuvą užsienyje garsinusių europinių filmų, sukurtų kartu su Vokietijos kino kompanija TAG/TRAUM ir kultūros TV kanalu ZDF/arte.

„Amerikos režisierių gildijos“, Leipcigo „Auksinio balandžio“, Amsterdamo „Sidabrinio vilko“ ir kitais reikšmingais prizais apdovanoto filmo peržiūroje dalyvavo Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis, filmą pristatė jo autorius Arūnas Matelis bei filmo koprodiuseris vokietis Gerdas Haagas.

Kultūrinių ir politinių renginių programa Achene truks iki gegužės 9 d. Ketvirtadienį joje – politinis pokalbis su Vytautu Landsbergiu ir buvusiu Vokietijos užsienio reikalų ministru Hansu-Dietrichu Genscheriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius