-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Finaliniame dainų šventės koncerte apsilankė ir Grybauskaitė

Gerą nuotaiką spinduliuojančiame Dainų šventės finaliniame koncerte „Tūkstantmečio aušrų dainos Lietuvai“ apsilankė ir išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Patingėje pro minią brautis renginio žiūrovai pasirodymus stebėjo pro žiūronus.
Patingėję per minią brautis renginio žiūrovai pasirodymus stebėjo pro žiūronus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasigėrėti renginiu susirinko daugybė žmonių. Tvyrojo itin gera atmosfera. Susidarė įspūdis, kad susirinkusieji pamiršo visas pečius slegiančias bėdas, rūpesčius ir užsikrėtė šventine nuotaika. Arčiau arenos panorę chorų, pučiamųjų orkestrų ir šokėjų bei solistų pasirodymus stebėti žiūrovai stovėjo. Atokiau nuo scenos daugybė žmonių, pasitiesę įvairius užtiesalus, tiesiog sėdėjo ant pievelės lyg per iškylą gamtoje. Vieni valgė picą iš dėžutės, kiti – atsineštus sumuštinius su rūkyta dešra. Patingėjusieji per minią brautis arčiau scenos kolektyvų pasirodymus stebėjo pro žiūronus.

Prekybininkai nesnaudė

Vingio parke įsikūrę prekybininkai snausti neturėjo kada. Mat prie daugybės parko teritorijoje įrengtų paviljonų driekėsi milžiniškos eilės. Išalkusiems šašlykas kainavo 13–15, dešrelės – 10, ledai  – 2 litus. Atsigaivinti bokalu alaus panorę piliečiai už jį mokėjo 6 litus. Beje, priešingai nei šeštadienį vykusiame pučiamųjų orkestrų koncerte „Vario audra“, kur alkoholiu buvo prekiaujama iki 22.30 valandos, Vingio parko prekyvietėse kabojo įspėjimai, kad alaus bus galima įsigyti tik iki 21.30 valandos.

Dešimtys tualetų

Laimė, ne tik alumi, bet ir biotualetais renginio organizatoriai pasirūpino. Nors iš pirmo žvilgsnio jų buvo tiek daug, kad nė vienam turėjo nepritrūkti, renginio dalyviams prie tualetų teko stovėti didžiausiose eilėse.

Be to, prekybininkai turėjo ką pasiūlyti ir visiškai sotiems. Vingio parke prekiauta knygomis, suvenyrais, kompaktinėmis plokštelėmis, čia pat kalamomis monetomis Dainų šventei atminti, tautodailės dirbiniais.

Apsitempęs džinsais

Portalas 15min.lt Vingio parke užfiksavo ir keletą visuomenei žinomų veidų. Pasigėrėti kolektyvų pasirodymais atvyko ir BTV žinių vedėjas Marius Jančius su žmona. Vežimėliu pora atsivežė ir savo atžalą. Panašu, kad renginyje pasirodęs muzikantas Alfonsas Penikas, kaip ir visuomet, liko ištikimas savo aprangos kodui. Vyriškis mūvėjo itin aptemptus šviesius džinsus ir vilkėjo marškinėlius. Renginiu pasigrožėti nepraleido progos ir išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius