-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fluxus ministerija” rugsėjį kviečia pasitikti lankant garsių Lietuvos fotografų parodas

Rugpjūčio 31 d., šeštadienį, „Fluxus ministerijoje“ (Jonavos g. 3, Kaunas) lankytojams bus pristatytos dvi žinomų lietuvių fotografų parodos – Sauliaus Paukščio „Kibirkštys“ bei šviesaus atminimo Audriaus Naujokaičio „Orvidų sodyba“.
Sauliaus Paukščio paroda „Kibirkštys“
Sauliaus Paukščio paroda „Kibirkštys“

Saulius Paukštys, teatralinės fotografijos pradininkas Lietuvoje, rugpjūčio 31 dieną 13 val. 30 min. „Fluxus ministerijoje“ pristatys savo naują fotografijų seriją  – „Kibirkštys“.

Fotografijų serijoje „Kibirkštys” autorius teigia, kad vyraujantis lietuvaitės, kaip nekaltos vaidilutės, vaizdinys, – nors ir be perstojo palaikomas įvairių politinių ir moralinių grupuočių –  netikslus. Anot autoriaus, lietuvės moters įvaizdis yra itin taisytinas ir reikalaujantis didelių korektūrų.  

„Žvilgsnis keliauja virpančiais moters kūno kalnais ir kalvomis –  skeliasi kibirkštys, uždegdamos ir nušviesdamos naujus gyvenimo horizontus. Ir tada  – dar labiau norisi gyventi, norisi atrasti dar neregėtas erdves, įžiebti dar didesnes ir ryškesnes ugnis”, – teigė S.Paukštys.

Šeštadienį „Fluxus ministerija“ taip pat pakvies užsukti į šviesaus atminimo fotografo ir dailininko Audriaus Naujokaičio fotografijų parodos „Orvidų sodyba” atidarymą.

Parodoje vaizduojama Viliaus Orvido (1952-1992), Lietuvos skulptoriaus ir pranciškonų vienuolio, netoli Salantų sukurta didžiulė aplinkos instaliacija, kurią skulptorius laikė „dvasiniu centru“. Lietuvoje ši vieta žinoma, kaip Orvidų sodyba.

Nepaisant oficialiai sankcionuotų sovietų valdžios ir vietos partinių aktyvistų bandymų sunaikinti sodybą, taip pat bandymų ją marginalizuoti naujaisiais laikais, kaip neaiškų pakvaišėlio darbą, Orvidas sodybą nuolat statė ir plėtė. Šiandien daugeliui jaunų žmonių Lietuvoje Orvido sodyba tampa piligrimystės ir nuostabos vieta.

Lietuvių išeivio menininko Jono Meko nuomone, šį nepaprasta sodyba ne tik gali įkvėpti pasaulio kūrėjus, bet ir yra verta būti įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. „Fluxus ministerija“ kviečia lankytojus pažinti šią nepaprastą vietą Audriaus Naujokaičio fotografijose.

Parodas „Kibirkštys” ir „Orvidų sodyba” lankytojai galės išvysti nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 30 d. „Fluxus ministerijoje” Kaune. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius