Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fluxus ministerijoje“ – vaizduojamojo meno dirbtuvės

Pirmą kartą Vilniuje atidaroma erdvė, kurioje laisvai galės kurti tie, kam aktualus ir įdomus vizualinis menas. Jau trečiadienį, rugpjūčio 4 dieną, 15 val. „Fluxus ministerijoje“ – video meno dirbtuvės.
Kino filmo kūrimas
Kino filmo kūrimas / Organizatorių nuotr.

Projekto iniciatorė Giedrė Zlatkutė teigė, kad pagrindinė naujosios veiklos idėja – suburti žmones, neabejingus vaizduojamajam menui, ir praplėsti jų susidomėjimą ne tik praktinėmis, bet ir teorinėmis žiniomis.

„Kokios bus kūrybos temos ir darbai, nėra numatyta, nes nenoriu susirinkusiųjų suvaržyti. Būtų idealu, jeigu tarp žmonių, atėjusių į dirbtuves ir skaitančių paskaitas, išsivystytų dialogas, skatinantis kurti bei tobulėti“, – kalbėjo Škotijoje psichologiją ir meno istoriją studijuojanti G.Zlatkutė.

Dirbtuvių metu paskaitas skaitys gerai žinomi šio meno atstovai: akademijos dėstytojas Ričardas Matačius, dokumentalistas Romas Dabrukas, filmų kūrėjas bei režisierius Šarūnas Bartas, vaizdo menininkas Evaldas Jansas, „VideoCamp“ atstovai ir vizualiojo meno paslapčių užsienyje besimokantys studentai. Įgiję teorinių žinių dalyviai galės išmėginti save kurdami įvairaus žanro filmukus.

„Smagu, kad „Fluxus ministerija“ bei JMVMC suteikia reikalingą paramą meninei erdvei kurti, kuri, tikiuosi, su žmonių iniciatyva ir išsiplės“, – sakė mergina.

Visi norintys išbandyti jėgas vaizduojamojo meno dirbtuvėse turėtų užsiregistruoti elektroniniu paštu leavehouse@gmail.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius