Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Fotofestivalyje SNAP susirask kadrą!

Aštuntą kartą organizuojamas fotofestivalis SNAP sugrįžta! Bendraminčiai – pradedantieji, mėgėjai bei profesionalai vėl susitiks tam, kad pasidalintų, išmoktų ir perprastų fotografijos pasaulį. Balandžio 22-23 dienomis „Radisson Blu, Lietuva“! (Vilniuje) fotografijos šventė pirmą kartą tęsis net dvi dienas!
SNAP
SNAP / Organizatorių nuotr.

„Šiemet nusprendėme, kad fotografijos šventė turi tęstis ilgiau, nes ji vyksta taip retai. Todėl tiek pradedantiems, tiek pažengusiems skirsime po visą dieną, kurioje programa bus subalansuota jų poreikiams“, – sako Tomas Kauneckas, SNAP festivalio įkūrėjas ir žinomas fotografas.

Šūkis „Susirask kadrą“ atskleidžia, kad fotografuoti gali kiekvienas – ir tik svajojantis apie tai, ir jau pavertęs šį hobį pragyvenimo šaltiniu. Nesvarbu, ar fotografuoji telefonu, ar esi padaręs gerų kadrų ir nedrąsiai juos keli į Instagram‘ą, ar esi pažengęs, bet nori toliau tobulėti – SNAP yra kiekvienam.

„Šiandien, kai komunikacija vyksta žaibišku greičiu, užtenka vienos paros ir į tikslingą vietą internete įkeltos nuotraukos gali apskrieti net viso pasaulio žiniasklaidą. O technikos galimybės – aukščiausio lygio. Todėl viskas, ko reikia šiandieniniam fotografui – rasti gerą turinį ar turėti idėją, kuria užkariaus širdis. Rasti tą „savo“ kadrą“,– teigia T.Kauneckas.

Svarbiausia – nebijoti. Net, jei dar nesate laikę fotoaparato rankose, galite apsilankyti abiejose festivalio dienose. Žinoma, pradedantiems ir mėgėjams daugiau dėmesio bus skiriama pirmąją renginio dieną, kuri įvardinta „Fotografija žaliems“, tačiau antrąją – „Fotografija pažengusiems“, taip pat verta pasisemti aktualios bei naudingos informacijos, kuria galbūt pasinaudosite jau netolimoje ateityje.

Pirmojoje SNAP festivalio dienoje bus suteiktas visas paketas žinių, nuo ko reikia pradėti: nuo elementariausio fotoaparato pažinimo – iki apšvietimo schemų, portretų fotografavimo pradmenų ir diskusijų, kaip savo nuotraukomis sudominti žiūrovus. Pasak T.Kaunecko, šioje dienoje jį ypač džiugina tokie veidai kaip Algirdas Bakas, Andrius Burba ir kiti jaunieji fotografai, prie kurių tobulėjimo prisidėjo SNAP, ir tie, kurie šiandien jau atradę savo fotografavimo sritis, dirba jose užtikrintai bei susilaukia pasaulinio dėmesio.

„Pirmąją festivalio dieną tikimės pamatyti ne tik žalius ir pradedančiuosius. Dar nefotografuojantiems tai puiki proga susipažinti su, galbūt, nauju hobiu. Daugelis SNAP lektorių fotografiją atrado vėliau, bandydami gyvenime įsitvirtinti kitose srityse, pavyzdžiui, Lina Aidukė buvo architektė, Artūras Bulota dirbo kūrybininku reklamos agentūroje. O buvusi „Verslo žinių rinkodarininkė Aušra Barysienė fotografiją atrado tik po 40 metų“, – vardija festivalio SNAP įkūrėjas, tikintis, kad ši kūrybinga ir maloni saviraiškos sritis pavergs naujų širdžių.

Tuos, kuriuos jau pagavo ir nepaleidžia džiaugsmas fotografuoti, SNAP festivalis kviečia nesustoti tobulėti – antrąją dieną, balandžio 23 laukia žinių gilinimas su ryškiomis fotografijos asmenybėmis iš Lietuvos ir iš užsienio.

„Pats labai laukiu ir tikiu, kad bus ypač įdomu paklausyti Isabellės Hattink iš Olandijos, kuri yra pasaulyje aukštai reitinguojama vestuvių fotografė. Taip pat, mados fotosesijas „kiečiausiai“ Baltarusijoje atliekančios Tanios Kezha. Kiekvienoje rinkoje yra vis kiti niuansai – visada verta žinoti, kas vyksta aplinkui ir pasisemti patirties“, – mano T.Kauneckas.

Dar viena naujovė: SNAP festivalis šiemet suteikia daugiau galimybių pasirinkti, kurioje naudingoje dalyje apsilankyti: galima įsigyti pigiausius, iki kelerių eurų kainuojančius bilietus į bendrą technikos parodos, atvirų paskaitų ir atvirų kūrybinių dirbtuvių zoną ar atskirus bilietus pirkti tik į pasirinktas kūrybines dirbtuves, arba – į uždaras paskaitas. Norintiems iš festivalio išsinešti daugiausiai žinių suformuoti specialūs VIP bilietai, suteikiantys galimybę pabendrauti su dėstytojais užkulisiuose, vaišintis kava, nemokėti už automobilio stovėjimo vietą ir kitas privilegijas.

Tad praktiškos ir įkvepiančios informacijos bus apstu, nes visą savaitgalį vyks atviros ir uždaros kūrybinės dirbtuvės, paskaitos, galima bus pasisemti įkvepiančios patirties iš Lietuvos ir užsienio žvaigždžių, sužinoti fototechnikos naujienas, kurias galėsite ir išbandyti, ir įsigyti.

Bilietus rasite ČIA, daugiau informacijos Facebook puslapyje.

8-asis SNAP fotofestivalis vyks balandžio 22-23 dienomis „Radisson Blu, Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius