-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografė D.Dagienė: laikas, kaip neapčiuopiamas matmuo, slysta man iš rankų

Prieš kelerius metus prestižiniame tarptautiniame konkurse „Sony World Photography Awards“ su nuotraukų serija „Berniukas su lazda“ prizinę vietą laimėjusi fotografė Dovilė Dagienė Vilniaus fotografijos galerijoje eksponuoja naujus darbus. Atidaryta jos paroda „Čia tada, ten dabar“ – dalis atliekamo meninio tyrimo. Parodoje fotografė tyrinėja atminties, vaizduotės, ir laiko sampratą fotografijoje.
Dovilė Dagienė
Dovilė Dagienė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Fotografija Paroda

Kas yra laikas ir momentas fotografijoje? Į šiuos klausimus savo darbais atsako fotografė D. Dagienė, parodoje pristatanti meninį tyrimą, kuriame tyrinėja laiko sampratą fotografijoje. Jos fotografijų ciklas paremtas faktu, išgirstu iš astronomų, kad saulės šviesa iki žemės paviršiaus keliauja 8 minutes, būtent tą laiką fotografė fiksuoja nuotraukose.

„Paremta faktu, kad saulės šviesa iki žemės paviršiaus keliauja 8 minutes, taigi, mes iš tikrųjų niekada nematome tikrosios saulės, kai pasižiūrim į dangų. Į saulę žiūrėti sunku, pavojinga. Tai, ką mes matome danguje – ta žvaigždė išslydusi į kitą laiko dimensiją. Kai fotografuoju saulę, ji pasislinkus į tą aukštesnį tašką. Ši serija vadinasi „Čia tada, ten dabar“, nes laikas, kaip neapčiuopiamas matmuo, slysta man iš rankų“, – kalbėjo D.Dagienė.

Šis tyrimas tai Dovilės doktorantūros studijų dailės akademijoje dalis. Fotografavo ji nedideliame pietų Italijos Atinos miestelyje. Saulę ji fiksavos skirtingu metu – per saulėlydį ar per saulėtekį.

Penktadienį galerijoje vyks ekskursija po parodą kartu su autore, o paroda veiks iki lapkričio 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius