Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografė Daiva Klovienė atveria džiazo muzikantų portretų parodą „Solo Jazz“

Vilniuje įsikūręs Rūdninkų knygynas (Rūdninkų g. 20) kviečia pasitikti pavasarį džiazuojant! Kovo 7 d. 17.30 val. čia duris atvers muzikos fotografės Daivos Klovienės nuotraukų paroda „Solo Jazz“.
Simona Jakubėnaitė
Simona Jakubėnaitė / D.Klovienės nuotr.

Parodoje išvysite ryškiausių Lietuvos džiazo scenos atlikėjų portretus – pradedant scenos vilkais, kaip Leonidas Šinkarenka, ir baigiant jaunaisiais muzikantais, kaip Simona Jakubėnaitė. Parodos atidarymo metu savo solo pasirodymą lankytojams padovanos vienas ryškiausių džiazo atlikėjų saksofonininkas Vytautas Labutis.

D.Klovienės nuotr./Vytautas Labutis
D.Klovienės nuotr./Vytautas Labutis

Anot menininkės, solo – vienas, vienetinis, vienintelis, išskirtinis, nepakartojamas, vieno muzikanto monologas, vieno žmogaus portretas, vieno fotografo saviraiška, kiekvieno žiūrovo individualus suvokimas. „Parodą sudaro keturiolika spalvotų ir nespalvotų Lietuvos džiazo muzikantų fotografijų – visų po vieną. O jūs galite ateiti jų apžiūrėti po vieną ir ne po vieną“, – šypsosi D.Klovienė.

„Kai salės prietemoje žiūriu pro fotoaparato akutę, tai scenoje grojantis atlikėjas taip priartėja, kad atrodo, lyg apčiuopiu jo sielą. Pagauti atlikėjo emociją pavyksta tik tada, kai muzika užgroja ir mano vidinėmis stygomis, tuomet pamirštu viską pasaulyje, atrodo, kad susilieju su garsu, su atlikėju, su instrumentais, įsigyvenu ir išgyvenu iš scenos besiliejančias emocijas“, m – teigia fotografė.

Paroda veiks iki gegužės 1 d.

D.Klovienės nuotr./„Solo Jazz“ paroda
D.Klovienės nuotr./„Solo Jazz“ paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius