-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotoparoda apie Gintaro kelią sulaukė išskirtinio dėmesio

Trečiadienį Vilniaus miesto rotušėje įvyko iškilmingas fotoparodos „Gintaro Kelias- Baltija Kaspija“ atidarymas. Parodoje eksponuojama virš keturiadešimt fotonuotraukų iš ekspedicjos „Amber Route BC“, kurios metu keliautojai ieškojo gintaro kelio ženklų Gruzijoje, Azerbaidžane, Irane ir Turkijoje.
Fotoparodos atidarymas
Fotoparodos atidarymas / Organizatorių nuotr.

Į parodos atidarymą atvyko garsūs mokslo, akediminės visuomenės atstovai, užsienio valstybių diplomatai, verslininkai ir ekspedicijos dalyviai. Čia buvo pristatytas ir pirmasis dokumentinis lietuvių fimas apie egzotiškąjį Iraną.

Parodos metu galima buvo susipažinti su unikaliais gintaro dirbiniais, o furšete paragauti net gintaro užpiltinės. „Džiaugiamės, jog paroda susilaukė tokio didelio dėmesio, vis dėlto gintaras yra mūsų šalies auksas, o jo istorines sąsajas su „Šilko keliu“ mums pavyko įrodyti ekspedicijos metu“, – pasakojo prodiuseris Alkas Paltarokas.

„Gintaro Kelias –Baltija Kaspija“ fotoparoda Vilniaus Rotušėje vyks iki gruodžio mėnesio, vėliau  įspūdingi fotodarbai keliaus po skirtingas Lietuvos parodų ekspozicijas ir užsienio šalis.

„Gerai žinome, kad Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė  siekė Juodąją jūrą. Tačiau prekybinė galybė siekė dar toliau – Kaspijos jūrą. Įkvėpti istorinių LDK verslininkų, šioje parodoje norime parodyti Lietuvos visuomenei jos istorinės sklaidos kelius. Ekspedicijos metu ne tik ieškojome istorinių prekybos kelių į Rytus liudijimų, bet ir realiai gaivinome platų regioninį bendradarbiavimą – naująjį Gintaro kelią. Parodos lankytojai ne tik galės susipažinti su aplankytų šalių grožiu,
bet ir pamatyti pagarbos Lietuvos valstybei akimirkas“, – kalbėjo parodos iniciatorius ir fotografijų autorius Rokas Volungevičius.

2013 metais planuojamas antrasis ekpedicijos „Amber Route BC“ etapas. Šį kartą bus keliaujama laivais upėmis nuo Baltijos iki Juodosios jūros. Taip organizatoriai sieks atkartoti senovės priklių kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius