Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

G.Nausėda apie nykstančių dvarų tvarkymą: tai nusipelno vieningos valstybės politikos

Lietuvos regionuose nykstančių dvarų ir kitų kultūros objektų tvarkymas nusipelno vieningos valstybės politikos, sako šalies vadovas Gitanas Nausėda.
Ariogalos (Čekuvos) dvaras
Ariogalos (Čekuvos) dvaras / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

„Mes kažkaip sugebame reglamentuoti ir sureguliuoti jų tvarkymą, kad tos problemos ims natūraliai spręstis, nes tie dvarai subyrės, sunyks ir jų tiesiog nebeliks. Čia liūdnas pajuokavimas“, – po Birštone vykusio sutikimo su Kauno regiono merais žurnalistams sakė prezidentas.

„Turėtume labai aiškiai apsibrėžti, kur yra centrinės valdžios atsakomybė, kultūros paveldo institucijų atsakomybė, o kur gali pačios savivaldybės, demonstruodamos iniciatyvą, lyderystę ir pritraukdamos potencialius investuotojus, išgelbėti mūsų neįkainojamą kultūros paveldą, kurį mes vis dar turime“, – pridūrė G.Nausėda.

Jis taip pat teigė, kad nykstančių kultūros objektų tvarkymo klausimą „artimiausiais mėnesiais“ aptars su suinteresuotomis institucijomis ir savivaldybių atstovais.

„Jis nusipelno vieningos valstybės politikos“, – kalbėjo G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius