Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabija Ryškuvienė ir ambasadorienės pakvietė į Kalėdų labdaros mugę (nuotraukos)

Užsienio šalių ambasadorių žmonos jau ruošiasi aštuntajai labdaringai kalėdinei mugei, kuri gruodžio 4 d., šeštadienį, vilniečių ir miesto svečių lauks Vilniaus rotušėje.
Gabija Ryškuvienė
Gabija Ryškuvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ne vienus metus dalyvauju šioje mugėje ir visų pirma atėjus į Rotušę mane visada pagauna kvapai – egzotiški prieskoniai, airiška kava, vokiškas karštas vynas... Nereikia keliauti į užsienio šalis – gali jas per dieną aplankyti Vilniaus rotušėje, paragauti skanumynų ar įsigyti kalėdinių dovanų ir tuo pačiu paaukoti pinigų tiems, kuriems jų trūksta, – kvietė aktorė Gabija Ryškuvienė, šiais metais tapusi mugės geros valios ambasadore. – Ši mugė yra atvira visiems. Net jei nesiruošite aukoti daug pinigų ar jų neturite, ateikite vien dėl to, kad pajustumėte kalėdinę dvasią, o už įėjimą sumokėti 3 litai labai padės nelaimingiems vaikams ar seneliams.“

Praėjusiais metais mugėje surinkti 184 tūkst. litų, už kuriuos penkios organizacijos įsigijo joms reikalingų priemonių, pagerino auklėtinių ar globotinių gyvenimo sąlygas.

„Ši mugė, rengiama nuo 2003 metų, tapo oficialia Kalėdų sezono pradžia. Mugės idėja – kad tarptautinė bendruomenė, esanti Lietuvoje, džiaugsmingame renginyje surinktų pinigų ir juos skirtų organizacijoms, kurios rūpinasi vaikais ir senyvais žmonėmis, – aiškino Kalėdų labdaros mugės pirmininkė, Prancūzijos ambasadorienė Mauricette Gady-Laumonier. – Šiais metais sulaukėme 17 skirtingų organizacijų paraiškų, prašančių paramos. Nors buvo labai sunku nuspręsti, galiausiai atrinkome 7 organizacijas, kurios bus paremtos per šių metų mugę surinktomis lėšomis.“

Lanktytojai, šiais metais susigundę užsukti į mugę, galės paremti Kauno medicinos Vaikų ligų kliniką, Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensioną, labdaros fondą „Ekklesia“, Vilniaus universiteto Vaikų ligoninę, Kijėlių specialųjį ugdymo centrą, Alantos senelių globos namus bei Vaikų ir jaunimo dienos centrą „Mūsų nameliai“.

„Mugėje turėsime apie 30 skirtingų šalių stendų. Šiemet prie mūsų prisidėjo Čekijos, Norvegijos, Švedijos ir Turkijos ambasados. Taip pat savo stendus turės keturios tarptautinės mokyklos: Vilniaus tarptautinė mokykla, Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje, Vilniaus prancūzų vidurinė mokykla ir Mažojo Princo tarptautinė lenkų mokykla“, – sakė organizatorių atstovė.

Antradienį organizatorės Graikijos ambasadoje pademonstravo nedidelę dalį būsimos Kalėdų mugės eksponatų. Kiekviena šalis lietuviams pristatys ir suteiks galimybę įsigyti savo šalies tradicinių patiekalų bei įvairių dovanėlių: naminių sausainių ir pyragų, konservuotų gėrybių, tarp kurių – ir pačios Graikijos ambasadorės paruoštų saulėje džiovintų pomidorų, taip pat perlų bei kitų papuošalų iš Kinijos bei kitų šalių. Mugę atidarys ilgametė mugės globėja Alma Adamkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius