-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gal paliko Trispalves namuose?!

Į valstybės dienos atkūrimo minėjimą Vilniaus rotušės aikštėje vilniečiai bei miesto svečiai nebuvo užsidegę atsinešti trispalvių. Rankoje vėliavėles laikė vos keli minėjimo dalyviai.
Koncertas sostinės Rotušės aikštėje.
Koncertas sostinės Rotušės aikštėje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienio vakarą Vilniaus Rotušės aikštėje vyko  Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas „Žmonių Lietuva.“ Šią progą paminėti susirinko didelis būrys vilniečių ir miesto svečių. Rotušės aikštė buvo sausakimša. Dauguma į minėjimą susirinkusiųjų buvo atsipalaidavę ir puikios nuotaikos. Pasak renginio organizatorių, neblaivių asmenų lyg ir nebuvo matyti, o rimtesnių nesklandumų ar incidentų taip pat neįvyko.

Naujienų portalas 15min.lt pastebėjo keletą jaunuolių, kurie į renginį buvo atsinešę alaus ir jį gurkšnojo. Taip pat pastebėjome, kad minioje buvo vos keletas žmonių, į renginį atsinešusių Trispalvių.

Senamiestyje aplink Rotušę buvo uždarytas eismas. 

Nustebino originali minėjimo organizatorių idėja. Ant miesto rotušės fasado ištemptame milžiniškame ekrane renginį stebėję žiūrovai turėjo progą pasižiūrėti ypač svarbių Lietuvai istorinių kadrų.

Ypač gilų įspūdį paliko scenoje šokusi hip-hopo grupė, kai jiems už nugarų ekrane buvo galima stebėti prieškario moksleivius, atliekančius sportinius pratimus arba lietuvius, vilkinčius tautiniais rūbais ir šokančius ukrainiečių liaudies šokius.

Esame įpratę girdėti: „O kas man ta Lietuvos istorija? Aš jos nežinau.“ Organizatorių idėja – milžiniškas ekranas ant rotušės, puikiai pasitarnavo neprisilietusiems prie istorijos vadovėlių. Kadrai, kuomet vokiečių liepiami Kauno gimnazistai buvo priversti sukasti Laisvės alėjos žemės lopinėlius bei karo muziejaus sodelį ir kiekviename plotelyje sodinti bulves, sukrečia. Netikėti pasirodė ir kadrai, liudijantys apie rinkimus 1946-aisiais, kai esą net 95 procentai lietuvių balsavo už kolektyvizaciją.

Sukrėtė 1991-ųjų sausio 13-osios, pakeitusios Lietuvos istoriją, kadrai. Dejuojantieji dėl per prastos buities galėjo išvysti apie Seimą bei televizijos bokštą važinėjančius tankus, atvirai buvo parodyti brutaliai ant grindų sumesti žuvusieji su šautinėmis žaizdomis, žiojėjančiomis kūne.

Minėjimą vainikavo mylimo maestro Vytauto Kernagio daina, pasigirdo šūksnių iš minios: "Bravo, Bravo!"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius