Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

„Galapagai / Roko naktys” žadina jaunuosius muzikinius talentus

Atkeliavęs pavasaris skatina iš žiemos miego pabusti ne tik gamtą, bet ir jaunuosius muzikinius talentus. Festivalis „Galapagai / Roko naktys“, šiemet švenčiantis savo dešimtmetį, kviečia jaunas Lietuvos, Latvijos ir Estijos grupes susigrumti muzikinėse kovose dėl galimybės pasirodyti „Galapagų / Roko naktų“ scenoje, rugpjūčio 3-4 dienomis, Zarasuose.
Nuotrauka iš 2011 metais vykusio festivalio
Nuotrauka iš 2011 metais vykusio festivalio / Organizatorių nuotr.

„Ne vienerius metus rengiamos muzikinės atrankos yra itin naudingos jaunoms grupėms, kurios varžosi dėl galimybės pasirodyti šiuo metu didžiausiame festivalyje Lietuvoje. 2011 metais paskelbę perspektyvių grupių atranką, sulaukėme per 70 Lietuvos ir Latvijos grupių paraiškų. Šiais metais pirmą kartą muzikines atrankas rengsime visose Baltijos šalyse – ne tik Lietuvoje ir Latvijoje, bet ir Estijoje. Išplėtę geografiją, tikimės sulaukti dar didesnio jaunųjų talentų susidomėjimo“, – teigia „Galapagai / Roko naktys 2012“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Grupės, norinčios dalyvauti atrankoje į „Galapagai / Roko naktys“ Kalno sceną, iki kovo 26 dienos turėtų užpildyti anketą portale www.galapagai.lt ir atsiųsti ją elektroniniu paštu konkursas@galapagai.lt, kartu atsiųsti ir keletą grupės kūrinių ar nuorodą su jais.

Pasak A.Barniškio-Blėkos, išplėtus festivalio muzikinį stilių atrankose dalyvauti kviečiamos ne tik roko grupės, bet ir kitų muzikinių stilių atstovai. Balandį startuosiančių atrankinių koncertų  metu kompetentinga komisija išrinks perspektyviausius atlikėjus, kurie pasirodys festivalio Kalno scenoje. Koncertų metu susirinkusieji taip pat galės balsuoti už jiems labiausiai patikusią grupę – daugiausia publikos palaikymo surinkusi grupė taip pat galės pasirodyti festivalyje „Galapagai / Roko naktys“.

Tarptautinis muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai / Roko naktys“ šiemet švenčiantis savo dešimtąjį jubiliejų, dalyvius žada nustebinti gausia muzikos ir pramogų puokšte, dėmesiu šeimai bei aplinkai, taip pat organizatorių rengiamomis staigmenomis.

Pernai rugpjūčio 5-6 d. vykusiame „Galapagų / Roko naktų“ festivalyje apsilankė daugiau nei 6,5 tūkst. žiūrovų, 5 scenose grojo 35 grupės iš 8 valstybių, kurios atliko 32 val. bendros trukmės muzikinę programą, renginyje buvo įrengta per 30 pramogų ir edukacinių erdvių zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius