Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerija „Vartai“ atvers menininkų dirbtuvių duris

Šiuolaikinio meno galerija „Vartai“, visus 2009 metus skyrusi buvusių Europos kultūros sostinių meno pristatymui, šį penktadienį atvers duris parodai-akcijai „Iš dailininkų dirbtuvių“, kurioje rodys daugiau nei 20-ies geriausių šiuolaikinių Lietuvos kūrėjų darbus, skirtus ne tik pažiūrėti.
Iš dailininkų dirbtuvių
Iš dailininkų dirbtuvių / Organizatorių nuotr.

„Praėjusiais metais visas savo jėgas skyrėme šiuolaikinio meno plėtrai ir edukacijai – projekte „ARTscape“, kas mėnesį greta tarptautiniu mastu pripažintų užsienio menininkų pristatėme po vieną Lietuvos menininką. Viename svarbiausių tarptautinių šiuolaikinio meno renginių – Venecijos bienalėje – sėkmingai atstovavome Lietuvai su Niujorke gyvenančiu menininku Žilvinu Kempinu. Pradėdami šiuos metus, norime priminti, jog meno vieta ne tik tarp galerijų sienų, bet ir asmeninėse erdvėse“, – sako „Vartų“ galerijos direktorė Nida Rutkienė.

Pasak jos, Lietuvoje jau ryškėja žmonių ratas, kurių saviraiška neapsiriboja vien madingais drabužiais, naujais automobiliais bei stilingais interjerais. Šiuolaikinio meno kūrinių įsigijimą jie vertina ir kaip estetinių poreikių tenkinimą, ir kaip indėlį į lietuviško meno plėtojimą, ir kaip investiciją.

„Siekdami ugdyti šiuolaikinio meno vartotoją Lietuvoje, atveriame duris į žinomų menininkų dirbtuves, kuriose kūrinių galima rasti ir pagal skonį, ir finansines galimybes“, – sakė N.Rutkienė.

Parodoje-akcijoje „Iš dailininkų dirbtuvių“ savo kūrinius eksponuos projekto „ARTscape“ menininkai – Žilvinas Landzbergas, Jurga Barilaitė, Dainius Liškevičius, Andrius Zakarauskas, Laura Garbštienė, Evaldas Jansas, Eglė Ridikaitė, Gintaras Makarevičius, Ugnius Gelguda, taip pat Venecijos bienalėje dalyvavę dailininkai – Žilvinas Kempinas, Svajonė ir Paulius Stanikai, galerijos bei kviestiniai menininkai – Eglė Kuckaitė, Eglė Vertelkaitė, Jonas Gasiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Laisvydė Šalčiūtė, Marius Zavadskis, Tomas Martišauskis, Vidmantas Ilčiukas ir kiti.

Kūrinių kainos prasidės nuo kelių šimtų ir sieks iki keliasdešimties tūkstančių litų. Paroda veiks iki š.m. balandžio 8 d. Parodos pabaigoje, balandžio mėn. bus rengiamas aukcionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius