-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje „AV17“ – Italijos menininkių fotografijų paroda „Grakščios dvasios“

Galerija „AV17“ (buvusi „Gintaro Galerija“, Aušros vartų g. 17, Vilniuje) parodoje „Grakščios dvasios“ kviečia susipažinti su dviejų italių fotografių Alessandros Rinaudo ir Valentinos D’Accardi kūryba, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Kūrinys iš parodos „Grakščios dvasios“
Kūrinys iš parodos „Grakščios dvasios“ / Gaerijos „AV17“ nuosavybė
Temos: 2 Paroda Fotografija

Alessandros ir Valentinos fotografijos perteikia jų vidinių pasaulių pergyventas istorijas. Kaip rašė Susan Sontag: „Nuotraukos suteikia menamą praeities valdymo galimybę, kuri nėra reali.“ Vaizdai įamžinti fotoaparato juostelėje, lyg grakščios dvasios tampa nepaneigiamais besitęsiančių virsmų įrodymais.

Jaunoms Italijos menininkėms fotoaparatas yra instrumentas, užfiksuojantis trumpalaikius prisiminimus. Tai jokių laiko nuorodų neturintys nepastovios praeities pėdsakai. Darbuose aiškus didelis autorių dėmesys savo pačių kūnui.

Alessandros Rinaudo fotografijose savęs pažinimas perteikiamas itin vaidybiškai. Pirmąjį savianalizės etapą fiksuojanti serija pavadinta „Žiema“. Atsisakydama visų ją, kaip moterį, charakterizuojančių bruožų, autorė save išreiškia neįprastų erdvių, pozų ir daiktų scenografijoje. Kūrybinių ieškojimų centre – asmeninė Alessandros istorija. Tuo metu vidiniai negalavimai stipriai veikė jos išvaizdą – mergina neteko visų kūno plaukų. Menininkė sukuria paraleles tarp gyvenimo įvykių bei natūralių gamtos ciklų. Kaip kinta kūnas įgaudamas vis kitą formą, taip ir gamta keičiasi nuo pilno atsiskleidimo iki visiško savęs neigimo. A.Rinaudo sukuria mizanscenas panaudodama įvairius vizualinius žaismus: teatro kostiumo skeletą, pakilimą nuo žemės, nenatūralias bei dramatiškas pozas. Nuotraukų serijose „Liftas“ ir „Salė“ menininkė konfrontuoja su savo pačios atspindžiu. Veidrodis suveikia kaip atvaizdo dauginimo priemonė. Sukuriama aliuzija į diptikų ir koliažų posprodukciją, kuomet paveikslas perdaromas kaip atsiminimas, stiprinant suskaidymo ir sumišimo pojūčius.

Antrosios fotografės Valentinos D‘Accardi darbuose dėmesys nukreipiamas į aiškius objektus, kurie atspindi dar neatpažintos tapatybės fragmentus. Nuotraukų erdve tampa ir pačios autorės veidas bei į aplinką įsimaišęs kūnas. Subjaurotas darbų paviršius atspindi pagrindinę kūrybinių ieškojimų temą – neapibrėžto praeities laiko ženklus, kurie dar gali būti dabartimi.

Renginys vyks gegužės 10 d. 18 val., Aušros vartų g. 17, Vilniuje. Paroda veiks iki birželio 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius