Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Galerijoje – jaunųjų tapytojų kūryba

Kaune įsikūrusią galeriją „Aukso pjūvis“ netrukus papuoš nauja paroda. Jovitos Aukštikalnytės ir Agnės Deveikytės-Liškauskienės tapybos paroda pratęs ciklą „Duetai“.
J.Aukštikalnytės paveikslas „Sapnas ir širdis“
J.Aukštikalnytės paveikslas „Sapnas ir širdis“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Paroda Kaunas

Abi menininkės pasakojo, kad tapti tapytojomis apsisprendė kaip tik tuo metu, kai Lietuvoje imta garsiai šnekėti apie tapybos mirtį, o vyresnioji menininkų karta tapybą iškeitė į naujas medijas.

Tačiau tai jaunųjų kūrėjų neišgąsdino. Priešingai – jos greit pasinėrė į įvairius projektus. Tiesa, abiejų jų keliai į pripažinimą buvo skirtingi.

J.Aukštikalnytės kūrybos pradžia susieta su „Paribio portretais“, tapytais psichiatrinėje ligoninėje. Tai buvo jos diplominis darbas, kurio temą dailininkė tęsė ir po studijų.

Dabar ši tema – jau praėjęs etapas ir ribinių, proceso situacijų J.Aukštikalnytė ieško bevystančių gėlių ar medžių žiedų emocijoje. Tokie meditatyvūs filosofiniai apmąstymai dažniausiai išsilieja monochromine spalva.

A.Deveikytė-Liškauskienė taip pat toliau plėtoja savo diplominę apmąstymų apie besikeičiančias būsenas temą. Labiausiai ją domina gamta, aplinka, o konkrečiau – paviršiai: pievos, laukai, žemė. „Man įdomi paties augalo filosofija. Abstraktūs, iš atskirų drobės dalių susiūti, sudygsniuoti, dažniausiai monochrominiai darbai – mano skiriamasis bruožas“, – pasakojo A.Deveikytė-Liškauskienė.

Parodą, kuri atidaroma birželio 28 dieną, bus galima apžiūrėti iki rugpjūčio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius