Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Galvė Jazz fiesta: senas geras džiazas skambės naujai

Vienintelis šalyje džiazo festivalis ant vandens Galvė Jazz fiesta vėl džiugina džiazo klasika. Tačiau laiko patikrintas senas geras džiazas skambės naujai. Savąja džiazo standartų interpretacija šį penktadienį, rugpjūčio 12 dieną, stebins Aušros Paliušės kvartetas.
Aušra Paliūšė
Aušra Paliūšė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kvartete susibūrę jauniausios džiazo kartos atstovai ketina pažerti ne tik savitų ir įdomių džiazo standartų aranžuočių.

„Skambės ir mano kūrybos, džiazo soul kūrinių. Džiaugiuosi, kad dalyvaujame Galvės Jazz fiestoje, kuri išsiskiria jaukia aplinka, romantiškumu, puikia publika. Pasirodymas fiestoje bus didelė šventė, nes jis vyks kaip tik mano gimtadienio išvakarėse“, – mintimis pasidalijo A.Paliušė, iš anksto džiaugdamasi naująja, neįprasta scena.

Kvarteto siela vokalistė Aušra – tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices 2015“ publikos prizo ir „Young Voices 2015“ pirmos vietos nugalėtoja bei „Riga Jazz Stage“ 2015 ir 2016 metų superfinalininkė. Gimė ir užaugo Birštone – nedideliame Lietuvos kurorte su didelėmis džiazo tradicijomis. Šio miestelio dėka augo apsupta džiazo muzikos, o tėvai ją dar visai mažytę supažindino su folkloro muzika, namuose be sustojimo sukdavosi bliuzo plokštelės. Aušra, baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje džiazo vokalo magistrantūros studijas, šiuo metu groja su įvairiais muzikantais, bendradarbiauja su bigbendais, kuria savo muziką.

Klavišiniais grojantis Tomas Dičiūnas – jaunas, talentingas ir perspektyvus džiazo pianistas bei gitaristas.Muzikantas yra dalyvavęs daugelyje muzikos festivalių, 2013 metais užėmė pirmą vietą tarptautiniame pianistų konkurse „Jazz Improvizacija“. Tomas nuolat ieško ir tobulina naujas šiuolaikinės bei džiazo muzikos sintezės raiškos priemones. Šiuo metu dėsto ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Paulius Vaicekauskas, grojantis bosine gitara, dar studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Su įvairiomis grupėmis dalyvavo daugelyje Lietuvos festivalių bei yra dalyvavęs nemažai konkursų bei džiazo projektų, dirbęs ir su pramoginės muzikos grupėmis bei atlikėjais.

Būgnininkas Jonas Gliaudelis muzikuoja su įvairiais džiazo atlikėjais bei grupėmis, mokėsi Princo Klauso konservatorijoje Olandijoje, aktyviai dalyvauja Lietuvos ir užsienio tiek džiazo, tiek soul, hiphopo, pop scenose.

„Jūros liga nesergu, o koncertui, tikiuosi, nesutrukdys nei vėsesnis oras, nei vėjas. Tad džiazo ritmu sutikime saulėlydį Galvės ežere, Trakuose“, – kvietė kvarteto vadovė A. Paliušė.

Džiazo laivas „Galvė“ išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) rugpjūčio 12 dieną 19.30 val.

Daugiau apie projektą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje