Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvės ežerą šiauš ekspresyvaus džiazo šuorai

Jaunas, geras ir ekspresyvus džiazas skambės Galvės ežero bangomis Trakuose, „Galvė Jazz“ fiestoje. Rugpjūčio 15 dieną koncertuoja Veronika ChiChi kvartetas. Tai naujas ir intriguojantis vardas Lietuvos džiazo scenoje. Šiame perspektyviame ansamblyje susibūrė keturi naujos džiazo kartos bendraminčiai, kurių kiekvienas yra žinomas kaip gabus ir kūrybingas muzikantas.
Veronika Čičinskaitė-Golovanova
Veronika Čičinskaitė-Golovanova

 


Keturi menininkai atiduoda savo jaunatvišką energiją ir ekspresiją, meistriškai valdydami savo instrumentus, dalijasi savo kūrybinėmis idėjomis su klausytojais ir kalba savo išskirtine muzikine kalba, pasiekdami emocinio rezonanso kiekvieno klausytojo sieloje. Kvartetas atlieka kupinas muzikinių spalvų originalias kompozicijas, kuriose pabrėžia tarpusavio susigrojimą ir natūralią muzikos tėkmę,  skoningai aranžuotas džiazo kompozicijas, kurios atskleidžia jų muzikines ištakas.

Dainininkė ir grupės lyderė Veronika Čičinskaitė-Golovanova pasižymi gražiu bei paslankiu balsu, aukšto lygio improvizacijomis. Įspūdis, paliekamas jos turtingo balso ir techniškų galimybių, yra papildomas  atlikimo emocionalumu. Veronika  bendradarbiauja su žymiausiais Lietuvos atlikėjais, atlikdama įvairiausių krypčių muziką, pradedant nuo retro džiazo (su vokaliniu ansambliu  „The Ditties“) iki modernaus džiazo, gospel muzikos ir net šiuolaikinės operos. Nuo 2008 metų ji yra aktyvi džiazo scenos narė, dalyvavusi svarbiausiuose šalies džiazo festivaliuose (Birštono, Vilnius Jazz, Klaipėda Jazz ir MamaJazz), taip pat aktyvi konkursų dalyvė (Jazz Fontanas 2008, Jazz Voices 2009 laureatė, Vilnius Jazz Young Power 2012 Grand Prix laimėtoja).

VIDEO: There's A Place. Veronika ChiChi Quartet


Dmitrijus  Golovanovas  yra vienas iš ryškiausių Lietuvos džiazo pianistų. Jis yra kelių tarptautinių konkursų laureatas,  prestižinio Montreux Jazz Solo Piano 2012 konkurso pusfinalininkas. Pastarąjį dešimtmetį jis aktyviai dalyvauja Lietuvos džiazo muzikos gyvenime,  bendradarbiaudamas su žymiausiais muzikantais. Pianisto muzikinė patirtis apima beveik kiekvieną ritminės muzikos stilių: nuo tradicinio iki modernaus džiazo, nuo solo pasirodymų iki laisvojo džiazo sesijų, nuo klasikos ir džiazo mišinio iki eksperimentinės elektroninės muzikos. Jo augantis talentas, techniškumas, išraiškingas ir išmintingas grojimas padėjo  tapti kelių įtakingiausių Lietuvos grupių klavišininku bei kelių tarptautinių ansamblių nariu. Dalyvaudamas skirtinguose projektuose jis koncertavo daugelyje Europos šalių scenose, tarp kurių London Jazz, Brugge Jazz, Pori Jazz ir kiti.

Specialiai šiam koncertui kvartetas paruošė programą su estų kontrabosininku Heikko Remmel, kuris šiuo metu studijuoja kontrabosą Talino muzikos akademijoje. Būdamas visiškai jaunas  jis jau pelnė pripažinimą Estijoje ir koncertavo su gerai žinomais ir Estijoje gerbiamais muzikantais. 2013 metais metais jis užėmė 2-ąją  vietą tarptautiniame konkurse Nomme Jazz.

Darius Rudis – tai būgnininkas, atliekantis beveik kiekvieną muzikos stilių: džiazą, roką, regį, populiarią ir Lotynų Amerikos muziką, taip pat klubinę ir eksperimentinę muziką. Jo entuziastingas grojimas žavi ne tik Lietuvos klausytojus ir muzikantus. Be dalyvavimo Lietuvos džiazo ir kitokios muzikos festivaliuose, Darius bendradarbiavo su garsiais pasaulio džiazo atlikėjais ir yra grojęs  beveik visose Europos šalyse.

 „Galvės“ laivas išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) 19.30 val.
 
Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius