-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gamtininkų dienos 2009“ ragins taupyti gamtinius išteklius

Gegužės 11–17 d. jau 13–ajį kartą įvyks „Gamtininkų dienos 2009“(GaDi 2009). Jų metu gamtininkai ragins mažinti beprasmį vartojimą ir taupyti gamtinius išteklius. To jie sieks tokiais renginiais kaip socialinė akcija „EkoPalapinė“ bei alternatyvios mados šou „AvanGArDI“.
Gegužės 11–17 d. jau 13–ajį kartą įvyks „Gamtininkų dienos 2009“(GaDi 2009).
Gegužės 11–17 d. jau 13–ajį kartą įvyks „Gamtininkų dienos 2009“(GaDi 2009). / Organizatorių nuotr.

GaDi 2009 triukšmingai atidarys ne kasmetinė eisena, o pirmą sykį įvyksianti Autokolona. Gegužės 11 d. 12 val. pasikaustę transporto priemonėmis, padabintomis gamtiška atributika gamtininkai kels vėją ir triukšmą Vilniaus gatvėse. Antradienį (gegužės 12 d.) gamtininkai demonstruos sportinius įgūdžius ir pasiekimus. Saulėtekio al.26 esančioje sporto salėje nuo 12 val. dėl brolių bebrų Gadžių taurės varžysis krepšinio mėgėjai, o M.K.Čiurlionio 21/27 nuo 12 val. grumsis tinklinio asai. Tradiciškai trečiadienio (gegužės 13 d.) vakare visi rinksis į Didžiąją auditoriją, kur vyks Protmušio kovos. Taip pat visų susirinkusiųjų lauks „Auksinis aukcionas“ kuriame bus galima įsigyti dėstytojams priklausančių daiktų. Gegužės 14 d. 16 val. gamtininkai pademonstruos naujausias žalios mados tendencijas renginyje „avanGArDI“. Jau antrąsyk įvyksiančio šou metu dalyviai iš įvairiausių Lietuvos kampelių pristatys drabužių kolekcijas, pagamintas iš antrinių žaliavų ir antram gyvenimui prikeltų daiktų, teigiama pranešime spaudai.

Gamtininkai neabejingi ir globalioms ekologinėms bei visuomeninėms problemos, todėl jau trečius metus organizuoja įvairias netradicines akcijas. Šiemet gamtininkai kartu su ekologiniu partneriu „IKI“ gegužės 11-14 d. kvies vilniečius prie Baltojo tilto kur jų lauks „EkoPalapinė“. Joje bus galima sužinoti kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie išteklių taupymo, išgirsti apie alternatyvius energijos šaltinius ir fotografijose pamatyti kaip atrodo vėjo ar saulės jėgainė.

GaDi 2009 kulminacija – Gamtininkų dienų muzikos festivalis. Gegužės 15–17 d. ketvirtąjį kartą įvyksiantis festivalis kokybiškos muzikos mėgėjų lauks Molėtų aerodrome (Radžiūnų kaimas). Muzikos festivalio metu Didžiojoje scenoje šėls Rebelheart, Stipriai kitaip su kviestiniais svečiais iš Siuicide Djs: Živile Kazlauskaite, Mindaugu Balčiūnu bei Tomu Dabašinsku, Sportas, Anbo, Katedra ir kitos grupės. Elektronikos gerbėjų lauks trečius metus kibirkščiuojanti elektronikos scena su Eazystyle (Baltic Champion Sound), ST (Vault Execution Team), Arthur (Impakt, Quartering), Dr.X-Ray (Rotten Shit), Don Pablo (Vibezness), Naj (Subsession) bei kitais DJ. Taip pat festivaliautojų lauks sportinės rungtys, akcijos – atrakcijos bei chillout zona, kur bus galima atsipalaiduoti klausant ramios muzikos.

„Gamtininkų dienos“ — tradicinė VU Gamtos mokslų fakulteto šventė, vykstanti jau 13 metų. Ją organizuoja aktyvi ir energinga fakulteto Studentų atstovybė (GMF SA). 2006 m. ir 2008 m. šis renginys buvo pripažintas geriausiu Vilniaus universiteto renginiu - „GaDi 2006“ bei „GaDi 2007“ pelnė „Metų …DI” titulus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius