-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiojo „Hellsing“ garso takelio kompozitorius Yasushi Ishii atvyksta į Lietuvą

Garsusis visiems žinomo „Hellsing“ anime garso takelio autorius Yasushi Ishii atvyksta į Vilnių pristatyti unikalią programą, atliekamą kartu su Lietuvos džiazo trio. Bendra koncertinė programa yra skirta pirmą kartą organizuojamai Japonijos – Baltijos dizaino mugei „Made in Japan“.
Hellsing
Hellsing / Organizatorių nuotr.

„Nors muzikantas į Lietuvą atvyksta vos kelios dienos iki pirmojo pasirodymo, intensyviai repetuojame kartu jau dabar: Yasushi siunčia mums natas, mes susitikę su kolegomis grojame, padarome garso įrašą, ir siunčiame vėl Yasushi tolimesniems komentarams. Keli pirmi kūriniai jau yra! Neabejoju, kad bus išskirtinis pasirodymas“, – pasakoja Remigijus Rančys, vienas iš Lietuvos džiazo trio narių.

Koncerto metu lietuvių ir japonų meistrai kartu ir atskirai atliks džiazo kūrinius su pop/rock ir bliuzo elementais bei nustebins netikėtomis daugiakultūrinėmis improvizacijomis.

Yasushi Ishii – spalvinga muzikos asmenybė, kurios acid jazz kūryba atsiranda įkvėpta Tokijo skersgatvių ir miesto gyvenimo. Muzikos kūrėjas iš tolimosios Japonijos geriausiai žinomas kaip populiariųjų anime garso takelių autorius.

Organizatorių nuotr./Garsusis visiems žinomo Hellsing anime garso takelio autorius Yasushi Ishii
Organizatorių nuotr./Garsusis visiems žinomo Hellsing anime garso takelio autorius Yasushi Ishii

Bene žymiausias jo kūrinys yra Hellsing anime sukurtas garso takelis, kurio pagrindinis kūrinys „The world without logos“ žinomas visiems anime gerbėjams. Kompozitorius specializuojasi eksperimentinės, hard rock, acid ir klasikinės muzikos žanruose.

Yasushi Ishii kuria muziką tokiems garsiems japonų atlikėjams kaip Misato Watanabe, Takashi Utsunomiya, V6 bei prodiusuoja jų albumus.

Lietuvių džiazo trio sudaro Remigijus Rančys (saksofonas, melodionas), Arkadijus Gotesmanas (mušamieji, perkusija) ir Mykolas Bazaras (kontrabosas). Savo instrumento profesionalai – vieni ryškiausių džiazo atstovų Lietuvoje.

Spalio 22 bendras lietuvių ir japono koncertas vyks Frenkelio viloje, Šiauliuose, o 23 d. – Kultūros bare „Kablys“, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius