Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsios flamenko muzikų šeimos gitaristas naujausią kūrinį Vilniuje pristatys su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru

Ispanišką karštį Lietuvoje galima pajusti ir lapkritį. Tuo klausytojus pakvies įsitikinti Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, lapkričio 11 d. Vilniaus kongresų rūmuose surengsiantis simfoninį koncertą su vienu žymiausių pasaulyje flamenko gitaros virtuozų Carlosu Piñana.
Carlosas Piñana
Carlosas Piñana / Organizatorių nuotr.

Koncerte „Carlos Piñana: flamenko gitara“ garsus muzikas pristatys savo naujausią kūrinį – siuitą flamenko gitarai ir simfoniniam orkestrui, 2017 m. birželį išleistą kompaktine plokštele.

Gitaros virtuozas C.Piñana priklauso garsiai flamenko muzikų šeimai. Jo senelis Antonio Piñana yra senojo flamenko žanro „cantes mineros“ patriarchas, o tėvas – puikiai žinomas gitaristas Antonio Piñana jaunesnysis.

„Flamenko yra mano kraujyje nuo vaikystės. Mano meilę flamenko, ypač flamenko gitarai, stiprino tėvo ir senelio žinios bei ypatingas talentas. Labai greitai pajutau pašaukimą, kuris veda mane visą gyvenimą“, – sako garsus gitaristas.

Šiandien C.Piñana – ne tik vienas įdomiausių flamenko kompozitorių ir atlikėjų, bet ir svarbi flamenko judėjimo figūra. Šiame koncerte kartu su žymiu ispanų perkusininku Migueliu Ángelu Orengo ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Césaro Álvarezo, C.Piñana pristatys visiškai naują kūrinį – siuitą flamenko gitarai ir simfoniniam orkestrui, kurią 2017 m. birželį išleido kompaktine plokštele.

Greta spalvingos koncertinės veiklos C.Piñana dėsto flamenko Mursijos konservatorijoje (Ispanija), vadovauja flamenko meno mokyklai, yra tarptautinio flamenko festivalio meno vadovas ir gitaros konkurso rengėjas. Įspūdinga gitaros virtuozo apdovanojimų kolekcija – jis yra daugybės tarptautinių flamenko festivalių ir konkursų laureatas.

Organizatorių nuotr./Carlosas Piñana
Organizatorių nuotr./Carlosas Piñana

Muzikantas yra ir vienas garsiausių flamenko ambasadorių pasaulyje – C.Piñana yra ne tik išleidęs septynias solo kompaktines plokšteles, bet ir su savo koncertais nukeliavęs nuo Niujorko iki Paryžiaus, nuo Londono iki Tokijo, nuo Kubos iki Delio. „Flamenko man padeda išreikšti daugybę emocijų – meilę, džiaugsmą, liūdesį, pripildo mane unikalios gyvybinės energijos. Ilgainiui sugebėjau sukurti savitą atlikimo stilių, kuris būtų tarsi kalba, įsišaknijusi tradicijoje, bet žvelgianti į ateitį, jungianti flamenko ir klasikinę gitarą“, – sakė gitaros virtuozas.

Carloso Piñana ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro simfoninis koncertas „Carlosas Piñana: flamenko gitara“ įvyks lapkričio 11 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose. Dirigentas Césaras Álvarezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius