Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gausioje renginių Kultūros naktyje – išprotėję klounai, violetinis lietus ir išskirtinis dėmesys šeimoms

Kitą penktadienį, liepos 5 d., Vilnių sudrebins pirmasis Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai skirtas masinis kultūrinis renginys – Kultūros naktis. Tradiciniu tapęs projektas vilniečiams ir miesto svečiams pasiūlys rekordinį renginių, kuriuos pasiūlys ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių menininkai, skaičių.
Kultūros nakties pristatymas
Kultūros nakties pristatymas / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

„Smagu, kad Kultūros naktis tapo Lietuvos kultūros reiškiniu. Šiemet šis projektas specialiai pirmininkavimo proga buvo perkeltas iš birželio į liepos mėnesį ir tapo tarptautiniu – skirtingus renginius Vilniuje visiems žmonių skoniams pristatys Lietuvos ir kitų šalių menininkai. Todėl kviečiu visus galinčius dalyvauti tikroje Europos kultūros naktyje!“ – ragino Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Šiemet Kultūros naktyje lankytojus džiugins rekordiškai daug – net 167 renginiai, kurios pristatyti ir surengti padėjo užsienio šalių ambasados, kultūros centrai bei Lietuvos menininkai ir meno isntitucijos.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Kultūros nakties pristatymas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Kultūros nakties pristatymas

„Rengiant programą, buvo siekiama suburti menininkus bendrai veiklai, todėl projektus kartu kūrė ir Lietuvos, ir užsienio menininkai. Projektų bus labai daug ir įvairių – jie patiks ir studentams, ir senjorams, ir šeimoms, kurioms šiemet skirsime ypatingą dėmesį“, – pasakojo Kultūros nakties projekto vadovė Judita Strumilaitė.

Prancūzų institutas Vilniaus dailės akademijos kiemelyje pristatys prancūzų menininko Pierreʼo Ardouvin’o projektą „Purple Rain“, kuris jau buvo parodytas Paryžiaus „Baltosiose naktyse“ („Nuit Blanche 2011“). Skambant legendinei Prince'o dainai „Purple Rain“, visi žiūrovai su skėčiais galės pasivaikščioti po spalvotu lietumi.

Vilniaus rotušėje įsikurs armėnų menininkai – čia vyks „Khachaturian Trio“ koncertai, o taip pat bus eksponuojama armėnų menininko Arno Kur paroda „See You Armenian“. Vokiečių menininkas Matthias Schampas naktinėtojus pakvies į gruzdintų bulvyčių kioską, kuriame atskleis utopinį bulvių potencialą bei pakvies dalyvauti šakučių rūšiavimo akcijoje ar bulvyčių pjaustymo konkurse.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Kultūros nakties pristatymas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Kultūros nakties pristatymas

„Į Vilnių atvyksta britų menininkė Kathy Hinde, turinti lietuviškų šaknų. Pirklių rūmuose ji kartu su kolega Matthew Oldenu pristatys meno instaliaciją, kūrybines dirbtuves bei muzikinį pasirodymą, – svarbiausius Kultūros nakties renginius vardijo projekto vadovė. – Prie Gedimino paminklo bus įrengta didžiulė šviesos instaliacija, kur kiekvienas galės pailsėti ir įsitikinti, kad Vilnius – labai jaukus miestas.“

Lietuvos sostinę žada provokuoti klounai iš Čilės, kurie per Kultūros naktį okupuos gatves ir bandys praeivių kantrybę. Į prezidentūros kiemą pakvies bendras Tbilisio valstybinio muzikinio dramos teatro (Gruzija) ir „Moving Theatre“ (Didžioji Britanija) spektaklis „Karmen“, jau sulaukęs sėkmės ir pripažinimo užsienyje.

„Miestiečius pakviesime ir į tradicinius Kultūros nakties renginius: koncertus „LRT Opus terasoje“, fortepijoninės muzikos naktį „Juodais baltais“ Lukiškių aikštėje su Petru Geniušu, „Kiną ant žolės“, kuriam programą parengė festivalis „Kino pavasaris“. Visą naktį žiūrovų lauks Menų spaustuvė, veiks daugybė muziejų, skambės klasikinės ir sakralinės muzikos koncertai, bus parodyti šokio spektakliai, – sakė J.Strumilaitė. – Šių metų naujovė – didelis dėmesys šeimoms. Šventaragio slėnyje įsikurs šeimų erdvė, kur šeimos su vaikais galės dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, žiūrėti spektaklius vaikams, klausytis muzikos ar dalyvauti meninių dviračių parade.“

Kultūros naktis leis pamatyti įspūdingą, tik vieną kartą Lietuvoje rodytą Justės Janulytės audiovizualinį projektą „Smėlio laikrodžiai“, kuris Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu bus pristatomas užsienio šalims.

Penki Kultūros nakties informacijos centrai įsikurs „Coffe Inn“ kavinėse, projekto dalyviams talkins 170 savanorių.

Visi renginiai ir informacija apie Kultūros naktį – projekto interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius