-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gausūs apdovanojimai įteikti „Didžiojo žygio po Baltijos šalis” laimėtojams

Šiandien, lapkričio 6 dieną, viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“ įvyko baigiamoji projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ konferencija, kurioje buvo pristatyti šių metų tarptautinio turizmo projekto rezultatai ir burtų keliu nustatyti jo nugalėtojai. Pagrindinį prizą laimėjo dalyvė iš Lietuvos Laura Rakutienė. Trys Baltijos šalių prizai atiteko Lindai IImjarm (Estija), Dace Stalaza (Latvija) ir Arnui Radzevičiui (Lietuva).
Gausūs apdovanojimai įteikti „Didžiojo žygio po Baltijos šalis” laimėtojams.
Gausūs apdovanojimai įteikti „Didžiojo žygio po Baltijos šalis” laimėtojams. / „VIP communications“ nuotraukų archyvas
Temos: 1 Žygis

„Didysis žygis po Baltijos šalis“ – tai vienas įdomiausių ir sėkmingiausių pastarųjų metų projektas, kurį jau 3 metus organizuoja Lietuvos Valstybinio Turizmo departamentas, Latvijos turizmo plėtros agentūra ir Estijos turizmo agentūros, kurio tikslas – skatinti vietinį turizmą, didinti turistų srautus į Baltijos valstybes ir formuoti palankų turizmui šalių įvaizdį“, – teigė Valstybinio turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė.

Projekto rezultatus Lietuvoje pristatė Valstybinio turizmo departamento rinkodaros skyriaus vyr. specialistė Ieva Lukšėnaitė. Atstovės teigimu, dalyvių aktyvumas buvo tikrai didelis – tą rodo ne tik internetu užsiregistravusiųjų skaičius (jis pasiekė beveik 25 tūkstančius), bet ir į programą įtrauktų objektų kuratorių atsiliepimai apie ženkliai padidėjusius lankytojų srautus, teigiama pranešime spaudai.

Latvijos turizmo plėtros agentūros atstovės projektui Maijos Pocos ir Estijos turizmo agentūros atstovės projektui Elin Priks pristatyti rezultatai taip pat buvo džiuginantys – anot atstovių, šis projektas, į kurį buvo įtraukti trijų skirtingų šalių objektai, sudomino keliauti mėgstančius žmones iš visų trijų Baltijos valstybių.

Aktyviausiems dalyviams, aplankiusiems visus projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ objektus buvo įteikti diplomai. Pagrindinį prizą – skrydį ir savaitgalį dviem pasirinktame Europos mieste, kur tiesioginiais naujais reisais skrenda kompanijos „AirBaltic“ lėktuvai dovanojo projekto rengėjai ir rėmėjai. Žygio dalyviai, aplankę ne mažiau kaip po penkis objektus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje laimėjo Baltijos prizus – skrydžius ir savaitgalį pasirinktoje gretimos šalies (lietuviai – Estijos arba Latvijos) sostinėje.

Aktyviausi projekto dalyviai burtų keliu laimėjo ir nemažai papildomų prizų. Pavyzdžiui, romantišką savaitgalį Mažonės pilyje galės praleisti Juris Zvirgzdinš iš Latvijos, paskraidyti oro balionu – Vaiva Pranculytė iš Lietuvos, sveikatingumo savaitgalį Maresuu ir SPA – Anneli Madissoo iš Estijos, o patirti ekstremalų šuolį parašiutu iš 1000 metrų aukščio – Gintaras Burokas iš Lietuvos. Ir visa tai dar ne visi prizai, išdalinti “Didžiojo žygio po Baltijos šalis” dalyviams – jie taip pat laimėjo: nakvynę Druskininkų svečių namuose „Senasis paštas”, nakvynę dviem 5* viešbutyje „Le Meridien Vilnius” su apsilankymu sveikatingumo bei grožio centre „Oasis”, vakarienę Trakų restorane „Remus”, dviratį ir daugelį kitų.

Projekte dalyvavo 30 objektų, po dešimt kiekvienoje iš šalių. Vertinant Lietuvos objektų populiarumą, dažniausiai lankomas buvo dainuojančių akmenų slėnis „Madzuchai“ – didžiausias Europoje, pačių japonų rankomis kuriamas japoniškas sodas. Iš latvių objektų kaip įdomiausią keliautojai įvertino Bauskės pilį, kuri po restauracijos duris lankytojams atvėrė prieš pat projekto pradžią. Estijoje žygeiviai dažniausiai lankėsi puikaus Lahemos nacionalinio parko apsuptyje esančiame Pamsės dvare.

Apie minėtus objektus girdėję ar programoje dalyvavę žmonės laisvalaikiu mielai domisi įsimintinomis „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ akimirkomis bei įspūdžiais interneto svetainėje www.greatbaltic.eu. Svetainės forume vienas iš projekto dalyvių džiaugiasi: „Buvo nuostabu. Didysis žygis – šios vasaros ir visų metų svarbiausias įvykis, o svarbiausia, įspūdžiai, kurie liko mumyse..“

Šių metų „Didysis žygis po Baltijos šalis“ vyksta lygiai po dvidešimt metų, kai 1989 m. rugpjūtį Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės rankomis susijungė į Baltijos kelią ir parodė vieningą laisvės siekį. Tai ypatingos svarbos projektas, įtrauktas į LR Vyriausybės nutarimu tvirtinamą programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius