-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Fotografijos paroda: gimusius lūšnose ar prabangoje, džiunglėse ar mieste vienija Pangėja

Spalio 18 dieną (ketvirtadienį) 18 valandą Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre įvyks Edmundo Kolevaičio fotografijų parodos ir fotoalbumo „Pangea“ pristatymas.
Fotoalbumas „Pangea“
Fotoalbumas „Pangea“ / Edmundo Kolevaičio nuotr.

Skirtingi pasaulio kampeliai, skirtingos kultūros, skirtingi žmonės, skirtinga odos spalva, skirtingos religijos. Tačiau nors ir kaip iš pirmo žvilgsnio išoriškai viskas atrodo skirtingai, visus vienija kažkas bendro. 

Edmundo Kolevaičio nuotr./Fotoalbumas „Pangea“
Edmundo Kolevaičio nuotr./Fotoalbumas „Pangea“

„Kartais mes pernelyg išskiriame save ir net brutaliai paniekiname kitus žmones, kitas kultūras ar religijas, tačiau atidžiau pažvelgę turime suvokti, kad visi žemės žmonės nesiskiria, – neabejoja E.Kolevaitis, pristatydamas savo fotografijų parodą ir fotoalbumą „Pangea“. – Mes visi mirštame, visur toks pats meilės procesas, lūšnoje ar prabangoje, dykumoje ar džiunglėse, kalnuose ar salose mes gimstame tuo pačiu būdu, visi žindomi krūtimi, visų motinų pienas yra baltos spalvos, visi dirbame, jaučiame sąlytį su gamta, turime emocijas, mylime, siekiame laimės. Ir mus visus sieja Pangėja“.

Pangėja – prieš 300 milijonų metų susiformavęs vientisas superkontinentas, kuris skilo prieš 180 milijonų metų ir po to ėmė formuotis vienas nuo kito tolstantys kontinentai.

Edmundo Kolevaičio nuotr./Fotoalbumas „Pangea“
Edmundo Kolevaičio nuotr./Fotoalbumas „Pangea“

„Pangea“ – tai 12 metų E.Kolevaičio darbas. Fotoalbume – beveik 300 spalvotų nuotraukų iš daugiau nei 20 pasaulio šalių: Irano, Indijos, Bolivijos, Brazilijos, Kambodžos, Tailando, Etiopijos, Tanzanijos, Meksikos, Indonezijos, PAR, Dominykos...

„Beveik niekur nesutikau priešiškumo, fotografuoti visur galima rasti tinkamą būdą. Indijoje ir Afrikoje žmonės neretai netgi prašo būti nufotografuojami, o tik kai kurie senieji Meksikos gyventojai dar tiki, kad fotografija gali atimti sielą, – pamena įvairiose Afrikos, Azijos gentyse pabuvojęs, įdomių papročių išvydęs, pasiūlymų gauti žmoną sulaukęs, portretine fotografija garsėjantis Lietuvos fotografų sąjungos narys E.Kolevaitis, kuris netrukus šyptelėja. – Beje, vienoje nuotraukoje dzen budizmo sode Japonijoje įamžinta ir garsi Lietuvos visuomeninė bei politinė veikėja“.

„Pangea“ autorius nesiekė specialiai nufotografuoti kaip kažkas kenčia, kur baisu ar šlykštu, nors mūsų civilizacijos akimis išoriškai daugelyje jo aplankytų vietų žmonės gyvena blogiau. 

Edmundo Kolevaičio nuotr./Fotoalbumas „Pangea“
Edmundo Kolevaičio nuotr./Fotoalbumas „Pangea“

„Mes naudojame šiuolaikines komunikacijos priemones, naujausias technologijas, bet tuo pačiu tolstame vienas nuo kito. Tas kas yra laimingesni? Kokios tikrosios žmogaus vertybės? Mačiau emocijas, vidinį grožį ir mus visus vienijančią meilę, – tikino E.Kolevaitis ir retoriškai klausė. – Kodėl skirtingose tautose, skirtingomis religijomis, skirtingomis kalbomis kalbama apie tą patį? Ir ar tikrai mes skirtingi, nors norime įrodyti priešingai? Kartais užtenka pažvelgti į tas rudas, geltonas, žalias ar mėlynas akis ir jose lengvai atpažinsi savo atspindį ir pamatysi visus vienijančią Pangėją“.

E.Kolevaičio fotografijų parodos ir fotoalbumo „Pangea“ pristatymas įvyks spalio 18 d., ketvirtadienį, 18 val. Kauno „Žalgirio“ (Karaliaus Mindaugo pr. 50) arenos amfiteatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius