-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Gintaro galerija“ kviečia į Mindaugo Junčio parodą

Kovo 22 d. 18 val. „Gintaro galerijoje“ (Aušros Vartų g. 17, Vilniuje) atidaroma Mindaugo Junčio paroda „Vienas kriterijus“, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Mindaugo Junčio parodos plakato fragmentas
Mindaugo Junčio parodos plakato fragmentas. / „Gintaro galerijos“ nuotr.

Mindaugas Junčys – skulptorius, kuris parodose pradėjo dalyvauti dar būdamas studentas. Baigęs magistro studijas Vilniaus Dailės Akademijoje dalyvavo parodose Latvijoje, Vokietijoje. O Estijoje užėmė pirmąją vietą pasauliniame ugnies skulptūrų konkurse.

Parodoje „Vienas kriterijus“ eksponuojamos skulptūros buvo kuriamos vadovaujantis vienu kriterijumi – grožiu. Darbai išreiškia ironišką požiūrį į grožio kūrimą tik vardan to paties grožio. Dirbant su tokiomis medžiagomis kaip akmuo, marmuras ar bronza reikalingos nemažos laiko bei
energijos sąnaudos tam, kad pasiekti norimą rezultatą, tačiau ar tikrai rezultatas yra viso to vertas? Gal visa tai labiau panašu į bergždžią Sizifo darbą, tačiau autorius mano, kad šiuo atveju  tai nėra blogybė ir kad suteikia darbams dar daugiau ironiško prieskonio.

Paroda tarsi provokuoja žiūrovą klausti, ar išties visa tai, kas yra gražu, yra gražu?  Darbuose keliamos problemos susijusios su grožio ir gražumo kategorijomis, meno ir kičo sampratomis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius