-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitaros meistras Goya lietuviams dovanos romantišką vakarą

Pasaulinio garso gitaristas Francis Goya po daugiau nei dviejų metų pertraukos grįžta į Lietuvą. Labai šiltai prisimindamas koncertus Lietuvoje, kai publika, griaudint aplodismentams, nepaleido artisto, neišklausiusi keleto „bisui“ atliekamų kūrinių, Francis Goya savo gerbėjams spalio 7 dieną, trečiadienį, Vilniaus Kongresų rūmuose žada nuostabios, romantiškos muzikos koncertą. Koncerte dalyvaus ir specialiai šiam projektui suburtas ansamblis, palydintis virtuozišką gitaristo grojimą.
Francis Goya
Francis Goya / Organizatorių nuotr.
Temos: 3 Menas Gitara Muzika

Koncerte skambės populiariausi gitaristo ir aranžuotojo per karjerą tobulinti kūriniai bei daug naujų aranžuočių.

Švelnu, elegantiška, romantiška – tokie žodžiai dažniausiai vartojami, norint apibūdinti gitaristą Francį Goya iš Belgijos.

Muzikantas, savo sceninį slapyvardį prieš tris dešimtmečius pasiskolinęs iš garsiojo ispanų dailininko Francisco Goyos, šiuo metu yra viena iš ryškiausių romantiškos gitaros muzikos žvaigždžių.

Francis Goya, kurio tikrasis vardas Francis Weyer, gimė 1946 m. muzikalioje šeimoje Belgijoje, Liege mieste. Pirmąją gitaros pamoką gavo būdamas 13 metų. Šešiolikos su broliu ir keliais draugais įkūrė roko grupę „The Jivaros“. 1966 m. jis sutinka Lou Depryck‘ą (grupių „Two Man Sound“ ir „Hollywood Bananas“) dainininką, kuris tapo F. Goya sukurtos naujos grupės „Liberty Six“ vokalistu. Po trejų metų prisijungęs prie grupės „The J. J. Band“ išvyksta į koncertinį turą po Europą ir Aziją bei padeda įrašyti naują albumą. Studijoje akompanuoja žinomiems pasaulio atlikėjams: Demis Roussos, Three Degrees, Barry White, Vicky Leandros...

Būdamas 29-erių atlikėjas pasivadina Francis Goya ir tampa solo atlikėju. Jau pirmasis kūrinys – „Nostalgia“ (originali tėvo kompozicija, kurią aranžavo F. Goya) užkariauja melomanų simpatijas, o Belgijoje, Olandijoje, Norvegijoje ir Brazilijoje tampa populiariausia metų melodija. Suomijoje parduodama net 600 000 šio įrašo kopijų. Jis tampa auksiniu ir platininiu ne tik Europoje, bet ir Azijoje bei Pietų Amerikoje. Sužiba nauja žvaigždė.

Devinto dešimtmečio pradžioje F. Goya dirba su garsiais Olandijos prodiuseriais, eksperimentuoja su įvairiais stiliais, kol atranda savąjį – garsą, kuriame susipina jautrumas ir rezonansas ir kuris patinka viso pasaulio publikai.

Per savo karjerą Francis Goya įrašė 40 muzikinių albumų, kurių dauguma tapo auksiniais ar platininiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius