Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitarų klasika

Klasikinės gitaros mylėtojai ir norintys tokią muziką pažinti gali džiūgauti – Vilniaus rotušėje skambės jau 3-iasis tarptautinis Vilniaus rotušės gitarų festivalis, kurio pirmasis koncertas – šį šeštadienį.
Klasikinę gitaros muziką grojantys estai gros ne tik žinomų klasikų, bet ir šiuolaikinių Estijos kompozitorių kūrinius, žavėdami publiką neįprastais garsais.
Klasikinę gitaros muziką grojantys estai gros ne tik žinomų klasikų, bet ir šiuolaikinių Estijos kompozitorių kūrinius, žavėdami publiką neįprastais garsais. / Organizatorių nuotr.

Pasak festivalio „dvasinio vado“, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docento Juliaus Kurausko, festivalio metu iš viso bus 4 koncertai, tad jį galima vadinti ir koncertų ciklu. „Tai nėra šou, kuriame muzikantai persimeta gitarą per petį ar groja priklupę ant vieno kelio – tai klasikinės gitaros menas“, –  apie skambėsiančią muziką kalbėjo J.Kurauskas. Anot jo, muzikos rimtumas neatbaido jaunų klausytojų, o jų gretos vis didėja, nes sykį paklausę klasikinio gitarų skambesio jie grįžta dar ir dar kartą.

Šį šeštadienį Rotušėje viešėsiantis Talino gitarų kvartetas, pasak J.Kurausko, gali drąsiai vadintis Estijos gitaros muzikos grietinėle. Scenoje pasirodys 3 vyrai ir mergina. Vyriausias jų – Heiki Mätlikas – buvęs jaunuolių dėstytojas. Jis šiuo metu dirba Estijos muzikos akademijoje, tačiau visi jie garsina savo šalį gitarų muzikos garsais.

Koncertas vyks vasario 21 d., 16 val., Vilniaus rotušės Didžiojoje salėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius