Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grafinio dizaino studentai Zapyškyje pristatė autorinių aitvarų ekspoziciją „Skrisk nenukrisk”

Ar jums yra tekę saulėtą vasaros dieną leisti aitvarą ir džiaugtis kaip jis sklando danguje? Galbūt aitvarai jums primena vaikystę? Aitvaro laidymas – vienas seniausių lauko laisvalaikio užsiėmimų, kuris neturi apribojimų amžiui ir vietai.
Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje
Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje / Renginio organizatorių nuotr.
Renginio organizatorių nuotr./Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje
Renginio organizatorių nuotr./Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje

Vilniaus dizaino kolegijos grafinių komunikacijų katedros studentams kilo mintis prisidėti prie šį šeštadienį Zapyškyje vykusio kasmetinio festivalio „Aitvarai dangui ir žemei”, kurio metu į dangų pakilo šimtai aitvarų, buvo rengiamos aitvarų sklandymo varžybos, lankytojai džiaugėsi saulėta diena ir įvairiais koncertais bei kitomis lauko pramogomis.

Jaunieji grafikos dizaineriai šventės metu aitvarą pristatė kaip konceptualų dizaino objektą ir surengė vienos dienos autorinių aitvarų ekspoziciją „Skrisk nenukrisk”. Parodoje buvo eksponuojami žinomų grafikos dizainerių bei iliustratorių specialiai šiam renginiui sukurti aitvarai.

„Mūsų misija yra atgaivinti aitvarų laidymo tradiciją, kaip ekologišką ir madingą užsiėmimą, nepamirštant šio objekto estetinės funkcijos. Mes norime populiarinti aitvaro įvaizdį pasitelkiant grafinių dizainerių ir menininkų kūrybiškumą“, – pasakojo vienas iš „Skrisk nenukrisk” projekto iniciatorių, grafinių komunikacijų specialybės studentas, Rokas Aškelavičius.

Renginio organizatorių nuotr./Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje
Renginio organizatorių nuotr./Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje

Kviestiniai dizaineriai prieš renginį kūrė originalią grafiką projekto sumanytojų parinktam aitvaro šablonui. Jie galėjo dirbti įprastomis savo darbo priemonėmis ir stiliumi, suteikdami naują, įdomesnę estetinę išvaizdą ir paversdami aitvarą autoriniu meno kūriniu. Parodos metu buvo pristatoma ir trumpa aitvarų istorija Lietuvos ir pasaulio kontekste. Taip pat lankytojai buvo kviečiami sudalyvauti bendrose renginio „Aitvarai žemei ir dangui“ organizatorių bei Vilniaus dizaino kolegijos grafikos dizainerių rengiamose kūrybinėse dirbtuvėse, kurių metu studentai lankytojams suteikė spalvotyros žinių, kompozicijos pagrindų, bei parodė naujų paprastų būdų ir originalių priemonių, kuriuos pasitelkus buvo galima patiems pasigaminti asmeninį aitvarą.

Dienos pabaigoje visi norintys įsigyti kurį nors iš „Skrisk nenukrisk“ ekspozicijoje matytų autorinių aitvarų, galėjo sudalyvauti smagiame azartiškame aukcione. Jo metu visi dizainerių kurti aitvarai buvo parduoti puikiai nusiteikusiems šventės dalyviams, o surinktos lėšos dovanojamos socialiniam projektui „Išvažiuojamosios aitvarų dirbtuvės po visą Lietuvą“. Šis projektas lankys atokesnes Lietuvos gyvenvietes, taip skatindamas periferijų jaunimo veiklumą ir užimtumą.

Renginio organizatorių nuotr./Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje
Renginio organizatorių nuotr./Autorinių aitvarų šventė Zapyškyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius