-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grafitų festivalyje Vilniuje pasirodys pasaulyje gerai žinomi meistrai iš Brazilijos

Šį ketvirtadienį vyksiančiame grafitų festivalyje „NESCAFÉ Street Art 2010” pasirodys vieni žymiausių pasaulio grafiti meistrų – broliai dvyniai Gustavo ir Otavio Pandolfo iš Brazilijos. Lietuviškų šaknų turintys menininkai žada kartu su dešimčia sostinės gatvių piešėjų išdailinti Vilniuje, šalia Balto tilto, esantį riedlenčių parką.
Grafiti menas
Grafiti menas / Igno Vaicekausko nuotr.

Pasaulinę šlovę Brazilijai savo darbais pelnę broliai Pandolfo į Vilnių atvyksta rugsėjo 9 dieną. „Os Gemeos“ (iš portugalų kalbos – „dvyniai“) pasivadinę vaikinai yra laukiami svečiai įvairiausiuose kultūriniuose festivaliuose JAV, Pietų Amerikos, Vakarų Europos šalyse. Lietuvoje jie lankėsi prieš trejus metus. Tuomet jų kūryba grožėjosi Kauno gyventojai. Šią savaitę tą galės padaryti ir vilniečiai.

Į riedlenčių parką ketvirtadienį nuo 17 val. pradės rinktis atranką į festivalį praėję geriausi Lietuvos grafiti piešėjai, riedlenčių ir riedučių mėgėjai, hip–hop šokių asai.

Susirinkusiesiems koncertuos „G&G Sindikatas“, DJ Mamania grupės „Skamp“ narys Vilius Alesius–Willux. Lietuvos hip–hop grandų „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas–Svaras žadėjo festivalyje pademonstruoti ne tik savo muzikinį talentą – žinomas reperis galvoja išbandyti savo jėgas ir su aerozolinių dažų flakonėliu.

Įėjimas į Vilniaus miesto savivaldybės globojamą grafitų festivalį – nemokomas.

Renginio organizatoriai visiškai renovavo avarinėje padėtyje atsidūrusį parką – buvo pakeistos riedlenčių rampos, sutaisytos pasivažinėjimo takai. Festivalyje dalyvausiantys gatvės menininkai užbaigs, ką pradėjo verslininkai, – riedlenčių parkas bus galutinai sutvarkytas, kai riedlenčių rampas papuoš ryškiaspalviai aerozoliniai dažai.

Tuomet bus renkami ir geriausi darbai. Jų autorių laukia vertingi festivalio rėmėjos, bendrovės „Nestlé Baltics“ prizai. Geriausi autorių darbai visą mėnesį bus demonstruojami sostinės reklamos stenduose ir visuomeninio transporto stotelėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius