Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Groti „Galvė Jazz“ fiestoje – svarbi priežastis atvykti iš Niujorko

„Galvė Jazz“ fiestoje liepos 18 dieną – išskirtinis koncertas. Jį būtų galima pavadinti brangių „sugrįžimų“ muzika. Galvės muzikiniame laive vėl koncertuoja legendinė LRT grupė, taigi ji vėl grįžta į Trakus. Be to, su LRT muzikantais groja specialiai iš Niujorko, JAV, atvyksiantis bosinės gitaros atlikėjas Vladas Borkovskis.
LRT grupė
LRT grupė

LRT grupės vadovas Dainius Pulauskas – vienas iškiliausių Lietuvos džiazo kūrėjų, meistriškas pianistas, klavišininkas, išskirtinis lyderis bei savitas kompozitorius. Būtent jo originalios kompozicijos tapo jo vadovaujamų kolektyvų sėkmės garantu. Jose elektroniniais ir akustiniais instrumentais kuriamos iškalbingos muzikinės erdvės, nuspalvintos šiaurietišku santūrumu ir romantizmu. D.Pulauskas  taip pat rengia solines programas kaip pianistas ir su grupe yra koncertavęs daugelyje prestižinių Europos, Azijos, Afrikos ir Amerikos džiazo festivalių.

Valerijus Ramoška – vienas veikliausių Lietuvos džiazmenų, virtuoziškas trimitininkas, puikiai išmanantis moderniojo džiazo stilius ir valdantis platų raiškos priemonių arsenalą. Meistriškas muzikantas išsiskiria aiškiu, energingu trimito tonu ir lygia fliugelhorno kantilena bei improvizacine išmone, jo instrumentas dažnai atsakingas už emocinius proveržius grupėje. Iškilus solistas ir lankstus, lengvai prisitaikantis prie įvairių lyderių ir stilių. Per savo muzikinę karjerą koncertavo daugelyje pasaulio šalių.

Linas Būda yra vadinamas legendiniu  Lietuvos roko ir metalo scenos atstovu, tačiau bene labiausiai yra išgarsėjęs kaip džiazo scenos perkusijos meistras. Kūrybingas, įvairiaplanis muzikantas yra neatsiejamas nuo LRT grupės kūrybos ir įvaizdžio.

Linas Būda yra vadinamas legendiniu  Lietuvos roko ir metalo scenos atstovu, tačiau bene labiausiai yra išgarsėjęs kaip džiazo scenos perkusijos meistras.

Vladas  Borkovskis  yra daugialypis bosinės gitaros atlikėjas, patyręs tiek įrašų studijose, tiek gyvai atliekamuose koncertuose, pasižymintis ypatingai stipriais džiazo, klasikinės, R&B, fusion,  roko, pasaulio ir funk stilių muzikos atlikimo įgūdžiais.

Iš Vilniaus kilęs Vladas  šiuo metu gyvena JAV ir aktyviai dalyvauja Brukline, Niujorke vykstančiuose muzikiniuose projektuose. Jis mokėsi Balio Dvariono muzikos mokykloje bei Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje, kur tobulino atlikėjo įgūdžius bei kaupė bigbendo lyderio patirtį.  

Per daugiau nei 20 muzikinės karjeros metų Vladas su daugybe skirtingų atlikėjų koncertavo daugiau nei 30 tarptautinių festivalių Rytų Europoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Kinijoje, Indijoje, Rusijoje ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius