Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Herkus Mantas“ prie Kauno pilies grįžta po šešiolikos metų

Sugrąžinti „Herkų Mantą“ prie Kauno pilies, Pažaislio muzikos festivalio rengėjai nutarė dėl kartų kaitos – sako norintys, kad spektaklį pamatytų jauni žmonės. Ši istorinė drama – septyniolikta festivalio istorijoje.
Kauno pilis
Kauno pilis / Vildos Lukaitytės nuotr.
Temos: 1 Kauno pilis

Anuomet prūsų sukilimo vadą vaidinęs Vytautas Rumšas dabar režisierius, o Herkų Mantą vaidina jo sūnus, Vytautas Rumšas jaunesnysis. Režisierius sako, šis vaidmuo nepamirštamas dėl jausmų, kuriuos išgyveno vaidindamas Irenos Bučienės statytame spektaklyje, tik Herkus Mantas dabar – kitoks.

V. Rumšas šįkart nori daugiau kalbėti ne apie fizinę, bet apie dvasinę žmogaus laisvę, kuri pasiekiama sunkiau. „Už laisvę reikia brangiai mokėti. Dovanai duodama tik vergija“, istorinėje dramoje  „Herkus Mantas“ 1957 m. rašė Juozas Grušas.

„Jeigu tauta siekia tik išlikti, ji neišvengiamai veda save į pražūtį, į susinaikinimą. Jeigu nesuvoki, kad esi pasaulio dalis, kad esame vienas kito dalis, nieko nebus –toliau vyks karai, nesupratimai, bus liejamas kraujas“, – sako spektaklio režisierius V. Rumšas.

Valstybės dieną „Herkus Mantas“ bus rodomas Raseinių rajone, Molavėnuose. Dvidešimtą vasarą rengiamam Pažaislio muzikos festivaliui Europos festivalių asociacija suteikė ženklą, kuris patvirtina, kad festivalis pripažįstamas tarptautiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius