-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauno VI fortą ateityje planuojama pritraukti festivalius

Kauno tvirtovės VI forte įrengti planuojamame muziejuje turėtų atsirasti vietos ne tik karo technikai, bet ir viešosioms erdvėms, į kurias tikimasi pritraukti renginius ir festivalius.
Kaune ant šachmatų lentos stojo gyvi žmonės
Kaunas, VI fortas. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Kaunas Istorija

Pasak Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo Rimgaudo Miliukščio, per šiuos metus planuojama parengti ir su Kultūros paveldo departamentu (KPD) suderinti pasiūlymus, kaip šios erdvės turėtų įsilieti į carinės Rusijos laikų karinius statinius.

„Nenorime, kad ten būtų tik karo muziejaus padalinys ir tik patrankos bei ginklai – norime, kad tas fortas trauktų kauniečius kaip vieta, kuri būtų panaši kad ir į Pažaislį, kuris traukia festivalius, kad tas fortas būtų labiau visapusiškas“, – BNS sakė R.Miliukštis.

Kultūros paveldo skyrius ketvirtadienį paskelbė viešąjį pirkimą, kurio laimėtojas turės parengti eskizinį projektą, kaip forto teritorijoje turėtų išsidėstyti muziejui ir renginiams skirtos erdvės. Projektiniame pasiūlyme greičiausiai atsiras ir laikini statiniai – pavėsinės ir scena.

VI fortas yra Kauno tvirtovės – vienintelės Europoje išlikusios Carinės Rusijos imperijos pirmosios klasės tvirtovės dalis.

„Kadangi toje teritorijoje nelabai galima statyti naujų statinių, norime ten įrengti kai kuriuos laikinus statinius – kad būtų scenos, pavėsinės ginklams ar tankams“, – kalbėjo R.Miliukštis.

Suderinus šiuos pasiūlymus su KPD, tikimasi jau kitais metais rengti techninį projektą muziejui įkurti.

XIX amžiaus pabaigoje pastatytame forte taip pat tikimasi rasti autentiškų, vėliau uždažytų užrašų: juos aptikti ir restauruoti pavyko VII forte, kuriame šiuo metu veikia privatus karo istorijos muziejus.

VI fortas yra Kauno tvirtovės – vienintelės Europoje išlikusios Carinės Rusijos imperijos pirmosios klasės tvirtovės dalis. Šiame forte tarpukariu veikė Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo filialas, o antrojo pasaulinio karo metais – belaisvių stovykla.

Forte turėtų įsikurti karo paveldo ir technikos muziejus, kurį įrengiant bedradarbiauja Kauno miesto savivaldybė, Krašto apsaugos ministerija ir jai priklausantis Vytauto Didžiojo karo muziejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius