-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į magišką muzikos ir menų pasaulį jau šią savaitę vilios spalvingoji „Yaga“

„Nuostabios gamtos prieglobstyje įsikursiantis „Yaga“ miestas keturioms paroms atvers savo vartus skirtingoms pasaulėžiūroms, netradiciniam mąstymui ir kūrybinei saviraiškai. Atmosfera pilna meilės, džiaugsmo, pagarbos, žinių ir meno suteiks galimybę išlipti iš rėmų ir įsilieti į „Yagos Žiedą“, – tokią mįslingą žinią renginio puslapyje užmezga šio renginio organizatoriai. Jau netrukus, liepos 30 – rupgpjūčio 3 dienomis vykstanti „Yaga“ vilios į sielą išlaisvinančių menų bei muzikos pinkles.
„Onogana“
„Onogana“ / „Yaga Gathering“ nuotr.

Apie festivalio dvasią, muzikos scenas bei kūrybinę festivalio programą 15min.lt kalbina ilgametį „Yagos“ festivalio organizatorių Antoną Shoom.

– Iš lūpų į lūpas sklinda žinia apie ypatingą „Yagos“ festivalio dvasią. Kuo Jūs, kaip šio renginio idėjinis organizatorius, galite išskirti „Yagą“ iš kitų Lietuvoje vykstančių vasaros festivalių?

Daugelis lankytojų čia susirenka jau ne pirmus metus, ir žmonės vieni kitus jau pažįsta, todėl festivalyje susidaro ypatingai draugiška atmosfera

– Festivalio kitoniškumą kiekvienas įžvelgia savaip, o, mano požiūriu, esminis festivalio bruožas yra bendruomeniškumas.

Daugelis lankytojų čia susirenka jau ne pirmus metus, ir žmonės vieni kitus jau pažįsta, todėl festivalyje susidaro ypatingai draugiška atmosfera.

Būtent ta aura ir traukia žmones čia sugrįžti ir vėl iš naujo patirti tą buvimą kartu su bendraminčiais ir panašiam kitoniškumui prijaučiančiais žmonėmis.

– Kiek laiko gyvuoja „Yaga“?

– Nuo 2003 m. Tiesa, anksčiau festivalis buvo rengiamas kitu pavadinimu – „Šambala“. Be to, „Šambala“/“Yaga“ nevykdavo kiekvienus metus. Tik pastaruoju metu taip gavosi, jog organizavome kelis metus iš eilės.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis

– O kaip bus ateityje?

– Kol kas dar neturime tikslių planų. Gal vyks, gal nevyks, žiūrėsime, kaip jausimės ir kaip nuspręsime.

– Ar festivalis per visą šį laiką išsiplėtė? O gal pasikeitė jo formatas?

– Festivalis neabejotinai išdidėjo. Aišku, pirmajame festivalyje susirinko 250 žmonių, ir dabar tas skaičius yra kur kas didesnis, nors... Per tą laiką galėjome ir dar daugiau išaugti.

Tačiau mes norime išlaikyti kokybę ir tam tikrą festivalio dvasią, kuri traukia lankytojus vėl sugrįžti.

O kalbat apie pokyčius, tai manau, jog daug kas pasikeitė. Mes [red. organizatoriai] tapome žymiai profesionalesni per tuos metus. Daugiau įdomių, naujų veiklų pritraukėme į festivalį.

Anksčiau festivalis buvo labiau muzikinis, o va šįmet bus net 4-ios erdvės, skirtos alternatyviems užsiėmimams.

Tai amatų erdvė, skirta kūną ir sielą lavinančioms praktikoms, švietėjiška erdvė, idėjų žiedas, kur bus įvairių paskaitų, ir dar turėsime cirko sceną.

Veiklų daugėja, jos tobulėja. Kai tik pradėjome rengti šį festivalį, turėti tiek užsiėmimų ir buvo mūsų svajonė, ir net nesitikėjome, jog visa tai taip išaugs. Kol kas esame patenkinti rezultatu.

– Kiek muzikinių scenų turėsite šiais metais?

– Dvi. Tai „pagrindinė“ (nors daugeliui žmonių ji nėra pagrindinė), kurioje dieną pasirodys grupės ir įvairūs pasaulio dub muzikos atlikėjai, didžėjai, grupės. O naktį tradiciškai bus grojama trance muzika. 

O antroje, „ramybės“ scenoje gros chill out – rami etno, dub, ambient muzika. Labiau elektroninė, poilsiui.

„Yaga Gathering“ nuotr./„Onogana“
„Yaga Gathering“ nuotr./„Onogana“

– Ką galite išskirti iš šių metų atlikėjų?

– Manau, jog iš „ramybės“ scenos tikrai išsiskirs projektas iš Islandijos -„Yagya“, o pagrindinėje scenoje akį patrauks legendinė Grupė „Juno Reactor Live“, kuri pas mus atvyksta pilna sudėtimi(!).

Iš žinomesnių dar bus grupė „Atlantida“, „Onogana“ ir šiaip nemažai trance atlikėjų, kuriuos labiau žino šios muzikos korifėjai. Bet manau, jog šias grupes tikrai įvertintų ir tiesiog geros muzikos mylėtojai, kuriems nesvetimos naujovės.

VIDEO: Yagya | A Thousand Words

– Kokią maistininkų pasiūlą turėsite šiais metais?

„ramybės“ scenos tikrai išsiskirs projektas iš Islandijos -„Yagya“, o pagrindinėje scenoje akį patrauks legendinė Grupė „Juno Reactor Live“

– Kaip ir kasmet stengiamės, kad virtuvės nesikartotų, ir kad būtų pakankamai įvairaus maisto. Bus nuo žaliavalgiško iki vegetariško maisto.

Aišku, ir nevegetariško tikrai bus.(juokiasi) Gal neturėsime tik tos „tradicinės“ lietuvių virtuvės, nes mes ir taip galime jos paragauti kasdien, o festivalyje norisi kažko neįprasto.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Yaga Gahering 2014“ muzikos ir meno festivalis

– Ką galite patarti vykstantiems į festivalį?

– Būtina atsivežti gerą nuotaiką ir norą suteikti kažką nuo savęs bendrai festivalio atmosferai! Ne tik būti festivalio vartotoju, bet ir pateikti savo įnašą. Galbūt prisijungti prie kažkokių veiklų, galbūt, savanoriauti, galbūt, tiesiog pasipuošti savo kempingą.

Taip pat festivalio metu raginame likti blaiviems ir protingai elgtis, prisižiūrėti save ir draugus. Nesivežti jokių nelegalių substancijų, ginklų ir stiklo (jokios stiklinės taros), nes šukės miške yra nemaža gaisrų priežastis.

Daugiau informacijos apie festivalį ir jo taisykles galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius