-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Simonaitytės biblioteka nepaliks be knygų: atsidarė biblioterminalas

Klaipėdos apskrities Ievos Simoanitytės viešoji biblioteka pradėjo teikti naują paslaugą, kuri skaitytojams leis pasiskolinti knygų bekontakčiu būdu.
Leidinius iš I.Simonaitytės bibliotekos galima pasiimti saugiai, be jokių kontaktų su bibliotekininkėmis.
Leidinius iš I.Simonaitytės bibliotekos galima pasiimti saugiai, be jokių kontaktų su bibliotekininkėmis. / I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Bibliotekos Registracijoje įrengtas Biblioterminalas, kuris skaitytojams suteikia galimybę pasiskolinti knygą savarankiškai, be kontakto su bibliotekininku. Tai visiškai nauja paslauga Lietuvos bibliotekose, apjungianti leidinių skolinimo ir pastaruoju metu itin išpopuliarėjusio paštomato paslaugas.

Biblioterminalas skaitytojams yra prieinamas bibliotekos darbo laiku: pirmadieniais–penktadieniais nuo 11 iki 19 val., šeštadieniais nuo 11 iki 16 val. Šiuo metu galima pasiskolinti iki 20 leidinių.

Bibliotekos skaitytojai, kurie jau yra įpratę naudotis leidinių internetu užsakymo ar rezervavimo paslaugomis, turėtų labai lengvai perprasti ir naująją paslaugą.

Kaip informuoja bibliotekos darbuotojos, pirmieji kartai gali būti sunkesni nebent tiems vartotojams, kurie nesinaudoja elektroninėmis paslaugomis. Išsirinktus leidinius galima užsisakyti pasirinktu patogiausiu būdu – per bibliotekos el. katalogą, telefonu, el. paštu arba atvykus į biblioteką.

Apie paruoštą užsakymą vartotojas informuojamas el. paštu. Gavus laišką, svarbu nurodyti, kaip pasiimsite leidinį – iš darbuotojo ar bekontakčiu būdu iš Leidinių skolinimo terminalo. SMS žinutė praneš skaitytojui apie apie leidinių skolinimo terminale jo jau laukiančius leidinius. SMS žinutėje vartotojas matys savo užsakymo numerį ir durelių PIN kodą. Tai viskas, ko reikia, kad knygos atsirastų skaitytojo rankose.

Norint sėkmingai pasinaudoti šia paslauga, svarbu susiplanuoti laiką ir neuždelsti atsiimti užsakytų leidinių. Paruoštas užsakymas skaitytojo laukia tris bibliotekos darbo dienas, o vėliau grąžinamas į fondus ir procedūrą gali tekti pakartoti. Abonementų skyriaus vedėja Toma Gergelienė stebi, kaip po truputį paslauga prigyja ir ja naudojasi vis daugiau skaitytojų: „Viskas vyksta sklandžiai, be didesnių trikdžių. Jau turime pirmuosius skaitytojus, išbandžiusius šią paslaugą ir, panašu, kad kol kas didžiausias iššūkis buvo sugalvoti pavadinimą naujam bibliotekos gyventojui.“

"Sumažėjus socialiniams kontaktams, labai svarbus tampa bendravimas kitais kanalais, naujų minčių ir emocijų injekcijos iš kitų žmonių, kad netaptume savo uždaro pasaulio kaliniais. Šiuo sudėtingu laikotarpiu dialogas užmegztas su knygų kūrėjais – vienas saugiausių, bet ne mažiau pasitenkinimo teikiantis užsiėmimas", - informuoja bibliotekininkai.

Taip pat primenama, kad gruodžio 16–sausio 8 d. yra pasikeitusios aptarnavimo sąlygos:

  • Savarankiškai rinktis leidinių iš atvirų fondų negalima, todėl skolinamos tik iš anksto užsakytos knygos ar rezervuotos knygos.
  • Galima pasiskolinti iki 20 leidinių.
  • Prekybos centre „Akropolis“ veikia Knygomatas.
  • Pasiskolintus leidinius darbo metu galima grąžinti per savitarnos įrenginius bibliotekoje, ne darbo metu – palikti juos prie bibliotekos vartų įrengtoje knygų grąžinimo dėžėje.
  • Užsakytus leidinius galėsite atsiimti Registratūroje arba bekontakčiu būdu Leidinių skolinimo terminale.
  • Karantino laikotarpiu delspinigiai nėra skaičiuojami.
  • Bibliotekoje privaloma dėvėti veido apsaugos priemones, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo bei saugaus 2 metrų atstumo.
  • Lankymosi trukmė bibliotekoje turi būti ne ilgesnė nei 15 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius