Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių grįžo Svynis Todas: gatvėse dingsta barzdočiai

Sekmadienio popietę po Vilniaus senamiestį vaikščioję miestiečiai stoviniavo prie nespalvotų plakatų, iš kurių žvelgė barzdotų vyrų akys, o tekstas teigė, kad jie – dingę. Tad kodėl didžioji dalis skaičiusių plakato tekstus nueidavo su šypsena? Pasirodo, kad visa tai – gruodžio 3, 4, 5, 8 dienomis į Vilniaus Kongresų rūmus po trejų metų grįžtančio Dalios Ibelhauptaitės režisuoto S. Sondheimo miuziklo „Svynis Todas: demonas kirpėjas“ pristatymo dalis.
Vilnius City Opera akcija
Vilnius City Opera akcija / VCO nuotr.

„Vilnius City Operos“ (VCO) kūrybinė komanda seka iš Londono kilusį Svynį, kuris kelioms savaitėms apsigyveno Vilniuje, ir vos atvykęs, ėmėsi senų įpročių – dar nežinomoje kirpykloje ėmė skusti (ir ne tik) miesto vyrus...

VCO dėkoja pirmosiomis Svynio aukomis sutikusiems tapti Vilniaus barzdyloms. Specialiai šiai akcijai susirinkę vyrai dalyvavo fotosesijoje, tuo tarpu bohemiečiai džiaugiasi dėl sutapusio laiko – pasirodo, lapkritis – barzdų auginimo mėnuo, taigi pavyko užfiksuoti barzdylas su „brandžiomis“ jų puošmenomis.

Kol „Vilnius City Opera“ toliau ieškos Svynio pėdsakų sostinėje, spektakliams jau ruošiasi šio miuziklo išsiilgę solistai: Asmik Grigorian, Dainius Stumbras, Jeronimas Milius, Lauryna Bendžiūnaitė, Rafailas Karpis, Jovita Vaškevičiūtė, Audrius Rubežius, Egidijus Dauskurdis ir Arūnas Malikėnas. Kartu su jais spektakliuose bus galima išgirsti ir nepakartojamą maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamą Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą bei išvysti išskirtinius Juozo Statkevičiaus kurtus kostiumus.

Anglijos visuomenės aplinkoje jau daugiau nei du šimtmečius sklando pasakojimai apie demonišką kirpėją Svynį Todą, kuris šiandien vadinamas pagrindiniu serijiniu žudiku visoje istorijoje. Tačiau iki šiol netyla diskusijos, ar šis baisus žmogus ir XVIII a. pabaigos nusikaltimai buvo iš tiesų tikri. Dėl Svynio Todo nesutariama panašiai kaip dėl šimtmečiu vėliau pasirodžiusio Džeko Skerdiko. Istorija apie kerštingą kirpėją bei jo bendrininkę pyragėlių kepėją Misis Lovet nuolat traukia menininkus ir yra susilaukusi ne vienos sceninės interpretacijos ar net labai sėkmingos T. Burtono kino ekranizacijos.

S. Sondheimo miuziklas, daugelio nuomone, yra genialus muzikos kūrinys, ne tik melodijų žavesio, bet ir jų paveikumo bei užkoduotų minčių prasme. Kaip yra sakiusi „Auksiniu scenos kryžiumi“ už Misis Lovet vaidmenį apdovanota Asmik Grigorian – tai kūrinys apie žmonių vienas kito valgymą įvairiausiomis prasmėmis, jų negailestingą žiaurumą vienas kitam, akinančio keršto vardan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius