Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Industrinė kultūros alchemija – kultūrinės patirtys netikėtoje erdvėje – Kauno „Stumbro“ kiemelyje

2023 m. rugpjūčio 4–6 dienomis Kauno „Stumbro“ muziejaus kiemas atveria duris kultūrai. Pirmą kartą kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti iki šiol uždaroje industrinėje gamyklos erdvėje ir tapti neeilinio, tris dienas truksiančio, įvykio liudininkais, rašoma „Geros muzikos ekspertų“ pranešime spaudai.
Industrinė kultūros alchemija
Industrinė kultūros alchemija / „Geros muzikos ekspertų“ nuotr.

Aukštos prabos kultūrinio savaitgalio Kaune organizatoriai „Geros muzikos ekspertai“ kartu su Teatro ir Muzikos mūzomis, lyg tikrieji alchemikai, metalą paverčiantys auksu, sieks įprastą kasdienybę pripildyti magiškais, įkvepiančiais, praturtinančiais išgyvenimais ir žiūrovams pateikti gaivinantį eliksyrą iš sveikatai ir sielai naudingų ingredientų.

2023 m. rugpjūčio 4 d. 20 val. OKT pristatys kultinį spektaklį „Vestuvės“ (rež. O.Koršunovas), sukurtą atsispiriant nuo vokiečių klasiko Bertoldo Brechto kūrinio ir remiantis nūdienos aktualijomis. Tapęs fenomenaliu reiškiniu ir nuolat kintantis spektaklis – tai naujas nuotykis ir ilgam išliekantys prisiminimai. Jame kalbama apie visuomenės moralinį dviveidiškumą, o visas veiksmas iš esmės sukasi apie iki vestuvinį nuotakos skaistybės praradimą.

Bet „Vestuvės“ kalba ne tik apie dviveidišką moralę ir skaistybę, bet ir apie papročių suirimą, absurdišką deformaciją to, kas kadaise buvo labiausiai sakralūs dalykai žmogaus egzistencijoje: vestuvės, laidotuvės, kosmogoninio ciklo pajautos ir šventimo tradicijos. Spektaklis itin atviras, jame daug improvizacijos, o kuriami tipažai ir situacijos yra tokios taiklios, kad nepalieka abejingų.

2023 m. rugpjūčio 5 d. 20 val. pasirodys grupė, spurdanti it žuvis ant kranto, surengusi daugiau nei 250 koncertų, nerimstanti iki šiol ir nerianti gilyn su nauja programa – „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ sugrįžta po 20 metų. Dokumentiniais faktais paremtas, teatralizuotas „Keistuolių teatro“ gyvo garso koncertas kvies išsiilgtus gyvenimo momentus džiaugsmingai prisiminti drauge. Brėmeno muzikantai, išlaikantys šmaikštumą, ruošia gerbėjams netikėtas staigmenas. Pasirodys puikiai pažįstami, nereikalaujantys pristatymo atlikėjai: Ilona Balsytė, Darius Auželis, Aidas Giniotis, Aurimas Meliešius, Sigitas Mickis, Dalius Skamarakas. Muzikinė jėga vėl smogs su gerų ir įsimintinų emocijų užtaisu, išvaikančiu nuobodulį ir panardinančiu į pačių geriausių emocijų sūkurį.

2023 m. rugpjūčio 6 d. 18 val. gaivališku eliksyru pavadinimu „Roko baladės“ visus susirinkusius vaišins Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento maestro Gintaro Rinkevičiaus, ir geriausi Lietuvos roko vokalistai Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius, kurie atliks garsiausius visų laikų roko klasikos kūrinius. Talentu ir ypatinga charizma apdovanoti dainininkai kaskart sukuria nepamirštamą šventinę atmosferą, kupiną laisvės, humoro, polėkio ir pačių geriausių emocijų. Be to, tai bene vienintelis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas, kuriame galima šokti ir dainuoti drauge!

Kultūros savaitgalio Kaune organizatoriai „Geros muzikos ekspertai“ kviečia patirti metamorfozę, atrasti naują erdvę asmeninėms patirtims ir pasisemti įkvepiančių emocijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas