Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startavo nauja intelektuali svetainė

Praėjusią savaitę Lietuvos internetinę žiniasklaidą papildė nauja svetainė Doxa.lt. Atidarymo renginio diskusijoje svarstę Europos tapatybės klausimą, projekto iniciatoriai uždavė toną tolesnei projekto vizijai: kurti vietą aktualioms ir intelektualioms diskusijoms kultūros ir politikos temomis.
Intelektualai Leonidas Donskis, Vytautas Ališauskas, Paulius Gritėnas
L.Donskis (pirmas iš kairės), V.Ališauskas ir P.Gritėnas (pirmas iš dešinės)

Idėja kurti išskirtinę virtualią erdvę rimtoms diskusijoms, anot vyriausiosios redaktorės Dainos Habdankaitės, kilo ne dėl turiniotrūkumo, o priešingai, dėl jo pertekliaus: „Aplink regime tiek daug aštriai, argumentuotai ir originaliai samprotaujančių autorių, kurių tekstai pasklinda po viešąją erdvę, dažnai taip ir nesulaukę deramo atsako ar rimtesnės reakcijos. Mūsų siekis yra sujungti skirtingus autorius konstruktyviai diskusijai, provokuoti nuomonių susikirtimus, taip aktyvinant viešąją erdvę“.

Svetainės starto proga Vilniuje buvo surengtas atidaromasis renginys – diskusija, kurioje svarstytas žydų, arabų ir rusų tautų indėlis į Europos tapatybės formavimąsi.

Svetainės starto proga Vilniuje buvo surengtas atidaromasis renginys – diskusija, kurioje svarstytas žydų, arabų ir rusų tautų indėlis į Europos tapatybės formavimąsi. Šią temą įvairiais aspektais nagrinėjo filosofas prof. Leonidas Donskis, istorikas doc. Vytautas Ališauskas ir publicistas Paulius Gritėnas.

Diskusijos dalyviai aptarė Europos politinį ir kultūrinį daugiasluoksniškumą, europiečiams būdingą smalsumą ir iš pastarojo kylantį atvirumą kitų kultūrų įtakoms. Nors iš pradžių L. Donskis ir V. Ališauskas daugiau akcentavo istorinius žydų, arabų bei rusų indėlio aspektus, ilgainiui P. Gritėno iniciatyva diskusija buvo nukreipta į nūdienos politines problemas.

Daug dėmesio prelegentai skyrė dabartinei Rusijai ir islamizmo grėsmei. V. Ališkauskas iškėlė mintį, jog islamo religija nesuderinama su Europoje įsitvirtinusiu pasaulietinės valstybės ir religijos atskyrimu, tuo tarpu L. Donskis, nors ir pripažindamas neįtikėtiną dabartinės Rusijos degradaciją, kvietė palaikyti šviesiausius Rusijos protus ir padėti jiems priešintis Putino režimui.

Tiek turinio, tiek žanro atžvilgiais Doxa.lt skaitytojams ketina siūlyti kaip įmanoma daugiau įvairovės. Svetainėje jau dabar galima paskaityti tiek Lietuvos, tiek užsienio rašytojų, publicistų, filosofų minčių, įvairios eseistikos kultūros temomis, aktualių interviu su politikos ir mokslo atstovais, galiausiai originalių komentarų apie svarbius visuomenės reiškinius bei problemas.

Naujoji svetainė yra išskirtinai interneto medijai sukurta žiniasklaidos priemonė, orientuota į patogumą ir naujoviškumą. „Mobilūs,dinamiški portalai geba daug lanksčiau reaguoti į įvykius ar užduoti toną diskusijoms, neatsižvelgiant į „masių“ poreikius“, – pabrėžė redakcinės kolegijos narys, filosofas Nerijus Milerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius