-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intymūs Europos fotodienoraščiai – Vilniaus bute

Savo profesionalios fotografijos parodoms sąmoningai pasitelkęs netikėtas erdves – kažkieno butus – perspektyvus lietuvių menininkas Paulas Paper (24), vasario 26- 27 d. pakvies į kelionių fotodienoraščių parodą viename Čiurlionio g. bute Vilniuje.
Paulo Paper kelionių žemėlapis
Paulo Paper kelionių žemėlapis / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Menas

16 namo 1A bute menininkas nuo 17 iki 21 val. su arbata ir pyragu pats priims visus lankytojus.

Paroda „Europos fotodienoraštis“ gimė praėjusio rudens kelionės po Europą metu, kai menininkas turėjo galimybę apsistoti nepažįstamųjų namuose. Per 57 dienas Paulas Paper išbandė bent 18 lovų, sofų ar čiužinių 15-oje Europos miestų. Visos šios patirtys atsispindi pusšimtyje į parodą apjungtų darbų.

Pasak parodos autoriaus, nepaisant asmeniškumo ir intymumo, susijusio su sutiktais žmonėmis ir įvykiais, eksponuojami darbai atspindi universalų žvilgsnį į daugiadienio keliautojo džiaugsmus, baimes bei vienatvę.

Menininkas fotografuoja spontaniškai, pagaudamas, kaip pats sako, „mažą mažą kiekvienos nuobodžios dienos stebuklą“.

Vilniuje eksponuojami Paulo Paper fotodienoračiai šią vasarą pradės turą po Europą: pirmiausia persikels į Danijos Viborgo miesto galeriją „Senko“, priklausančią žinomam menininkui Aleksandrui Sviatschenko, rudenį ją pamatys berlyniečiai, o vėliau ir kiti Europos miestai.

Praėjusiais metais Paulo Paper surengtoje „3 dienų parodoje“ viename Antokolskio g. bute per tris vakarus menu ir naminiu pyragu pasivaišino apie 100 svečių, kurie buvo nustebinti netikėtos ir intymios ekspozicijos erdvės.

Paulas Paper fotografuoja nuo 15 metų. Perėjimas nuo laisvalaikio prie profesionalios meninės fotografijos vyko palaipsniui, o jo darbai tarptautiniame kontekste tapo žinomi padedant Jaunųjų Fotografų organizacijai (Young Photographers United) Belgijoje. Paulo Paper parodos buvo surengtos Prancūzijoje, Švedijoje, JAV, D.Britanijoje, Vokietijoje bei Turkijoje, o darbai publikuoti ne viename žinomame šiuolaikinio meno leidinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius