-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir švedai moka linksmintis

Šią savaitę pristatome dar vieną festivalį – Skandinavijos perlą, švediškąjį „Hultsfred“, galintį pasigirti ne tik įspūdingomis muzikos grupėmis, bet ir kerinčia gamta, įdomiais žmonėmis ir, žinoma, trankia nuotaika, kuri šiemet Šiaurės šalį užplūs liepos 8–11 dienomis.
Ir švedai moka linksmintis.
Ir švedai moka linksmintis. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Švedai Kaina

Pasak „Hultsfred“ atstovo Håkano Durmerio, organizatoriai labiausiai didžiuojasi, kaip patys sako, „viena gražiausių festivalio teritorijų Europoje“. „Linksmybės vyksta, galima sakyti, miške, prie nedidelio ežerėlio, kuriame norintys gali ir išsimaudyti. Daugumai atlikėjų tiesiog užgniaužia kvapą nuo mūsų apylinkių“, – džiaugėsi vyras. Anot jo, dar vienas didžiulis festivalio pliusas – puiki atmosfera, apie kurią sklinda kalbos net šimtus ar tūkstančius kilometrų už festivalio teritorijos.

Skaičiuojama, kad kiekvieną dieną „Hultsfred“ sutraukia apie 25–30 tūkst. lankytojų.

Atvyksta ir iš toli

H.Durmeris tvirtino, kad ypač daug užsieniečių dėmesio festivalis sulaukia pastaraisiais metais. „Tradiciškai atvykėlių pasitaikydavo nedaug, bet jų sparčiai daugėja, o šiemet besidominčiųjų ypač daug. Jau dabar esame pardavę kur kas daugiau bilietų nei įprasta Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje, Danijoje, taip pat domisi Baltijos šalių piliečiai“, – džiaugėsi festivalio organizatorius. Jo teigimu, praėjusiais metais į festivalį atvyko svečių net iš Indonezijos ir Australijos.

Atsirado netikėtai

Festivalio atsiradimo istorija nepanaši į kitų – „Hultsfred“ nebuvo planuotas. H.Durmeris šmaikštavo, kad viskas įvyko itin spontaniškai. Pirmąsyk „Hultsfred“ buvo surengtas 1986-aisiais. „Ne pelno siekianti organizacija „Rockparty“, turėjusi organizuoti lauko koncertą, užuot pasirodymui pasirinkusi vieną grupę, užsakė visas įmanomas grupes. Taip netyčia atsirado festivalis. Labai neįprastas atsiradimas, mat organizatoriai paprasčiausiai negalėjo išsirinkti vieno atlikėjo“, – juokavo švedas. Anot jo, festivalio lankytojai – jaunimas, daugiausia vaikinai ir merginos iki 25 metų.

„Hultsfred“ nuo kitų festivalių skiriasi ir tuo, kad nėra padalytas į erdves, visose scenose grojama mišri muzika – į tą pačią sceną drąsiai lipa ir populiarūs muzikantai, ir sunkesnio stiliaus atstovai. Tiesa, festivalio lankytojams kasmet pasiūloma aktyvaus laisvalaikio zona, kurioje neapsieinama be „kvadrato“, futbolo, dirbtuvių „pasidaryk-daiktą-pats“ ir kitų užsiėmimų.

Kaip nuvykti

Festivalis vyksta to paties pavadinimo vietovėje Hultsvrede. Švedo teigimu, tai mažas kaimelis Švedijos pietryčiuose, jame gyvena tik 5 tūkst. žmonių.

Artimiausi oro uostai yra „Skavsta“ Nošiopinge (leidžiasi „Ryanair“ lėktuvai), „Kastrup“ Kopenhagoje ir „Arlanda“ Stokholme. Iš „Skavstos“ keliautojai turėtų specialiu oro uosto autobusu vykti iki Linšiopingo miestelio, o iš ten persėsti į traukinį iki Hultsvredo. Iš „Kastrupo“ ir „Arlandos“ oro uostu iki festivalio miestelio galima nuvykti tiesioginiu traukiniu.

Taip pat beveik per visą Švediją kursuoja specialūs festivalio autobusai, nuvežantys tiesiai į vietą.

Kainos

Bilietais į šių metų festivalį prekiaujama internete – www.ticnet.se. Artėjant festivaliui bilieto kaina auga, tačiau ji neviršys 150 eurų – apie 520 Lt. Šiuo metu keturių dienų bilietus kainuoja kiek mažiau nei 500 Lt, o į kainą įeina ir vieta kempinge.

Festivalio grupės ir atlikėjai

The Killers, Kings Of Leon, Franz Ferdinand, Regina Spektor, Dropkick Murphys, Lars Winnerback x4, Takida, Anna Ternheim, Madness, The Gossip, White Lies, Klaxons, Peter Bjorn and John, Maia Hirasawa, Cult of Luna, Lenka, Dan Black, Marnie Stern, Baddies ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius