-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas klasikinio ir modernaus šokio kolektyvo „Polėkis“ 45 metų jubiliejui skirtas renginys LNOBT didžiojoje scenoje

Įspūdingas 45 metų jubiliejų švenčiančio „Polėkio“ koncertas sutraukė pilną LNOBT salę gerbėjų – daugiau nei dviejų valandų pasirodymas, net 135 šokėjai nuo 5 iki 25 metų, ir jūra gėlių bei sveikinimų kolektyvo įkūrėjai ir jo vadovei, LNOBT grupės vadovei Elenai Juodišienei.
Elena Juodišienė
Elena Juodišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagerbta kultūros ministro sveikinimu bei palinkėjimais

Koncertą pradėjo Elenos Juodišienės sukurta kompozicija „Polonezas“ – įspūdingas, puošnių klasikinio baleto kostiumais pasipuošusių šokėjų paradas. Žiūrovus sužavėjo pačių jauniausių koncerto dalyvių šokis „Paukščiukai“. Na, o emocinga antroji koncerto dalis ir jos finalas, kurio metu po į šokį įpintos retrospektyvinių nuotraukų peržiūros į sceną įžengė žavi ir elegantiška kolektyvo įkūrėja E.Juodišienė, taip pat švenčianti gražų savo jubiliejų, privertė nubraukti ašarą ne vieną koncerto žiūrovą! Pilna salė žiūrovų susižavėjusi plojo stovėdami.

Kolektyvo įkūrėjai ir vadovei šiltų žodžių negailėjo Operos ir baleto teatro vadovybė. E.Juodišienei buvo įteiktas Lietuvos kultūros ministro Arūno Gelūno sveikinimo raštas.

Jubiliejiniame koncerte dalyvavo visos „Polėkio” šokėjos nuo pačių mažiausių, tik pradedančių baleto žingsnelius, iki ne vienerius metus šokančių merginų, kurios jau pačios kuria choreografijas. Pirmojoje koncerto dalyje – net 24 klasikinio bei modernaus baleto kompozicijos sukurtos E.Juodišienės, Jurijaus Smorigino, Laimos Dautartaitės, Giedrės Michailovskytės. Artistės žiūrovų akis džiugino specialiai paruoštais sceniniais kostiumais, skirtingais kiekvienam šokiui.

Choreografiją „Laimė mylėti“ kartu su Modestu Jančiuliu, sukūrusi Emilija Juralevičiūtė, prieš aštuoniolika metų pati pradėjusi savo kelią „Polėkyje“, koncerte atliko net tris solinius baleto numerius.

Antroji dalis režisuota choreografės ir pedagogės Birutės Banevičiūtės kompozicijos tema: žemė, ugnis, oras, vanduo – šios stichijos valdo visatą, žmogaus gyvenimą ir, žinoma, šokį. Režisierės komandoje dirbo choreografės Sigita Mikalauskaitė bei Indrės Pačėsaitė.

Koncerto svečiai – šiuolaikinio baleto studija „ALLEGRO“ ir „Linedance“ vadovaujama Neringos Kirklienės bei šokių grupė „DH“ su Vasilisos Tarasovos choreografija.

Seniausias Lietuvoje klasikinio ir modernaus šokio kolektyvas išugdė ne vieną baleto žvaigždę.

„Polėkyje“ jau 45 metus baleto meistriškumo mokosi mergaitės nuo 5 metų. Loreta Bartusevičiūtė-Noreikienė – Lietuvos baleto primabalerina, savo balerinos kelią pradėjo „Polėkio“ ansamblyje. Kolektyvas išugdė klasikinio šokio puošmenas Eleną Malikėnienę, Astą Bazevičiūtę – šiuo metu šokančią Nyderlandų nacionaliniame balete ir tokiu būdu garsinančią Lietuvos baleto vardą. E.Juodišienė išugdė modernaus šokio pedagogę ir choreografę Indrę Pačėsaitę, talentingą šokėją ir pedagogę Sigutę Mikalauskaitę, choreografę ir šokio pedagogę Birutę Banevičiūtę ir daugelį kitų.

Iki šios dienos, kiekvieną darbo dieną, kolektyvas „Polėkis“ užtikrina mergaičių užimtumą, sveiką fizinį krūvį bei įgyvendina jų svajonę šokti baletą. Jaunosios kolektyvo šokėjos dalyvauja daugelyje LNOBT spektaklių ir kas žino, galbūt šiandiena didžiojoje Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje šokusias mergaites po keleto metų išgirsime minimas kaip profesionalias baleto artistes? Juk „Polėkis“ suteikia sparnus įgyvendinti visas svajones!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius