Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias jaunasis tapytojas paaiškės jau netrukus (balsavimas baigėsi)

Lietuvos dailininkų sąjungos Tapytojų sekcijos pirmininkas, garsus tapytojas Vilmantas Marcinkevičius ir seniausia Vilniaus Pamėnkalnio galerija organizuoja atrankinę tapybos parodą „Jaunojo tapytojo prizui‘2009“ laimėti. Kompetentinga komisija, kurią sudarė 10 profesionalių menotyrininkų ir menininkų, į konkursinę programą atrinko 10-ties jaunųjų tapytojų kūrinius, pretenduojančius į didįjį prizą.
Jolanta Kyzikaitė. "N-7", dr. akr., 270x320 cm, 2009
Adomas Danusevičius, iš serijos „Karminas“, dr. al., 170x140 cm, 2009. / Vidmanto Ilčiuko nuotr.

Nuo spalio 8 dienos iki 28 d. parodos Pamėnkalnio galerijoje lankytojai ir 15min.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį tapybos darbą. Susumavus visų balsavimų rezultatus, bus išrinktas Publikos prizo laimėtojas. Didžiųjų prizų laimėtojus išrinks projekto vertinimo komisija.

Projekto „Jaunojo tapytojo prizas‘2009“ pagrindinis tikslas – pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios kartos tapytojus. Tai puiki galimybė visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai Lietuvoje ir užsienyje – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus Lietuvoje.

Konkurso nugalėtojui skiriama piniginė premija ir galimybė 2010 metais surengti personalinę parodą LDS Pamėnkalnio galerijoje. Tai svari pagalba jaunam menininkui kelyje į pripažinimą.

Pamėnkalnio galerijoje gyvavo tradicija pristatyti jaunųjų dailininkų kūrybą. Šioje erdvėje debiutavo šiandien gerai žinomi Lietuvos menininkai – tapytojų „ketvertukas“ – K.Dereškevičius, A.Kuras, A.Šaltenis, A.Švėgžda. Pirmoji „penketuko“ (B.Gražys, H.Natalevičius, M.Skudutis, R.Sližys, R.Vitkauskas) paroda įvyko Pamėnkalnio galerijoje 1977 metais, kasmet buvo rengiamos jaunųjų tapytojų, grafikų parodos. 2008 metais galerija atgaivino šią tradiciją ir birželio mėnesį pristatė penkias jaunosios kartos tapytojas.

Parodos uždarymas bei prizų įteikimas vyks ketvirtadienį, spalio 29 dieną, 18 val. Pamėnkalnio galerijoje.

Jei dar neatidavėte savo balso, peržiūrėkite menininkų darbus mūsų galerijoje ir balsuokite mūsų apklausoje už jūsų nuomone geriausią tapytoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius