-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinėje Prezidentūroje Kaune – Arvydo Anušausko knygos pristatymas

​​​​​​​Istorinėje LR Prezidentūroje Kaune penktadienį naują savo knygą pristatys istorikas ir politikas Arvydas Anušauskas. Knygoje „Prezidento žvalgas: du gyvenimai“ pasakojama apie 1919 m. Lietuvos savanorį Albiną Čiuoderį (1898–1965), beveik du dešimtmečius tarnavusį Lietuvos žvalgyboje ir saugume.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai buvo žmogus, kuris ne tik vadovavo prezidento Antano Smetonos apsaugai 1934–1940 metais, bet ir pirmą okupacijos dieną – 1940 metų birželio 15-ąją – kartu su kitu Lietuvos kariuomenės kūrėju-savanoriu vedė prezidentą per Lieponos upelį į Vokietiją.

Ką per du dešimtmečius patyrė Lietuvos žvalgyboje, kodėl ir kaip atsidūrė Kolumbijoje, pasakoja pats A.Čiuoderis savo prisiminimų dalyje.

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus iliustracija /Arvydas Anušauskas. Knyga „Prezidento žvalgas: du gyvenimai“
Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus iliustracija /Arvydas Anušauskas. Knyga „Prezidento žvalgas: du gyvenimai“

Knygos sudarytojas A.Anušauskas visą istoriją papildo savo pasakojimu apie lietuvišką saugumą bei A.Čiuoderio tarnybą, kuri aprašyta remiantis ir iki šiol nežinomais A.Čiuoderio užrašais, naujais archyviniais dokumentais.

Mėginama atsakyti į klausimus – ką buvusiems žvalgybininkams reiškė Lietuvos valstybės nepriklausomybės praradimas ir kaip pasisuko jų likimai. Knygoje skelbiamos unikalios nuotraukos iš saugumo darbuotojų gyvenimo ir lietuvių karo pabėgėlių kelionės į Kolumbiją.

Knygą išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Istorinėje LR Prezidentūroje (Vilniaus g. 33, Kaunas) renginys vyks kovo 23 d., penktadienį, pradžia – 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius