Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Basanavičiaus paminklo atidengimas apkarto: statybų darbai vėluoja

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus senamiestyje, prie Filharmonijos, zvimbė pjūklai, kaukšėjo plaktukai – statybininkai iki vėlumos dirbo prie paminklo Jonui Basanavičiui. Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas LRT.lt teigė, kad statybininkams dirbti naktį teko dėl to, jog vėlavo paminklo aikštei reikalingo granito atvežimas.
Atidengimo laukiantis paminklas Jonui Basanavičiui
Atidengimo laukiantis paminklas Jonui Basanavičiui / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai, kad ketvirtadienio vakarą prie Filharmonijos, kur penktadienį bus atidengtas paminklas Nepriklausomybės akto signatarui J.Basanavičiui, statybininkai dirbo iki vėlumos, užfiksavo LRT žurnalistas Giedrius Vitkauskas.

„Tikras vilnietis privalo įsisąmoninti: triukšmingas darbas naktį galimas, jei tik statote paminklą; net kai kuriuos darbus galima atlikti, o tik vėliau konkursą jiems skelbti
ir biudžetą galite viršyti. Nesvarbu, kad žadėti 300 tūkst. virto 500 tūkst. Eur“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G.Vitkauskas.

Vaizdo medžiagą, kuriame užfiksuotas pokalbis su vienu iš statybininkų socialiniame tinkle paviešinęs G.Vitkauskas LRT.lt sakė, kad pats triūsiančius darbininkus pamatė po 21 val. Anot jo, jie dirbo kone iki vidurnakčio.

Vilniaus mero R.Šimašiaus atstovas spaudai A.Zubriakovas patikino, kad statybininkams dirbti iki vėlumos teko dėl to, kad vėlavo statybinės medžiagos, skirtos J.Basanavičiaus paminklo aikštei.

„Tai yra ekstra atvejis, nes statybinės medžiagos užstrigo Lenkijoje ir darbai pradėti truputį vėliau negu planuota. [...] Statybinės medžiagos, kurios buvo iš anksto suplanuotos atvežti į aikštelę, užtruko išmuitinimo procedūrose. Granitas, kuris naudojamas aikštei išgrįsti, buvo vežamas iš Gdansko“, – paaiškino A.Zubriakovas.

Jis tvirtino, kad Vilniaus miesto savivaldybė situaciją dėl vėlavusių statybinių medžiagų aptars su darbų rangovu – įmone „Akordas“.

Mero atstovas tikino, kad statybininkai dirbs iki paskutinės sekundės ir paminklo J.Basanavičiui pastatymo darbai bus baigti laiku.

„Šiandien viskas bus 18 valandai paruošta. Statybininkai dirba iki paskutinės sekundės“, – pažymėjo jis.

A.Zubriakovas savivaldybės vardu atsiprašė vietinių gyventojų triukšmą nakties metu.

„Savivaldybė atsiprašo gyventojų už sukeltus nepatogumus ir patirtą diskomfortą“, – teigė R.Šimašiaus atstovas spaudai.

Aikštės ir paminklo J.Basanavičiui sostinės senamiestyje atidaryme 18 val. dalyvaus prezidentė Dalia Grybauskaitė, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, skulptūros autorius Gediminas Piekuras.

Beveik 3 metrų aukščio J.Basanavičiaus skulptūra įrengta ant pusmetrio aukščio pjedestalo, ant paminklo iškalta garsi signataro mintis iš pirmojo „Aušros“ numerio pratarmės, rašytos Prahoje 1883-iųjų sausį: „Kaip aušrai auštant nyksta ant žemės nakties tamsybė, o kad taip jau prašvistų Lietuvos dvasė! Toks mūsų troškavimas ir noras“.

Aikštės tvarkymas kainavo apie 500 tūkst. eurų, paminklas – dar apie 100 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius