Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos kultūros festivalį „nowJapan“ nuspalvins ryškiaspalviai Cosplay personažai

Rugpjūčio 16-21 dienomis Vilniuje trečią kartą vyks tradicinės, moderniosios ir populiariosios Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“. Nuolat besiplečiantis festivalis šiemet siūlys pasiklausyti tekančios saulės šalies muzikos, pasižiūrėti Japonijos auksinio fondo filmų, išmokti kaligrafijos, tradicinių papuošalų Kanzashi, Ikebanos meno, origami bei kitų tradicinių menų.
Cosplay aktoriai
Cosplay aktoriai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Festivalio metu paskaitą apie Japoniją ves vienas iš šios šalies gerbėjų, žurnalistas Andrius Užkalnis. Kitąmet knygą apie Japoniją ketinantis išleisti A.Užkalnis tradicinę ir moderniąją šalies kultūrą. Dauguma festivalio renginių vyks Vilniaus kongresų rūmuose ir Vienuolyno kieme.

Nuo antradienio iki sekmadienio truksiantį festivalį užbaigs japoniškos animacijos (anime) ir komiksų (manga) motyvais persirengusių dalyvių šou – Cosplay (angl. – Costume Play). Japonijos populiariąją kultūrą atstovaujančio Cosplay judėjimo nariai ne tik persirengia įvairiausiais personažais, bet ir įsikūnija į jį, stengiasi perteikti jo charakterį. Dažniausiai Cosplay entuziastai stengiasi išsiskirti originalumu, todėl kostiumus siūnasi patys.

Festivalio organizatoriaus Sergejaus Grigorjevo teigimu, šis beveik savaitę truksiąs renginys turėtų praplėsti žmonių, siejančių Japoniją tik su sušiu, žaliąja arbata, geišomis ir kabuki, akiratį. Festivalio metu bus galima išvysti, kaip Japonijos kultūrą interpretuoja lietuvių menininkai.

Šie metai – ypač sunkūs Japonijai, ją nusiaubė gamtos stichijos. Šie įvykiai taip pat bus atspindėti festivalyje – apie tai, kaip ši šalis tiesiasi po sunkumų bus parodyta fotografijų parodoje.

„Šie metai labai svarbūs – sueina 20 metų Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimo jubiliejus. Kiekvienais metais festivalio programa tampa vis stipresnė. (...) Mes tikimės, kad visi festivalio lankytojai bus labai maloniai nustebinti“, – kalbėjo Japonijos ambasadoriaus antroji sekretorė Tomoko Ogawa.

Šio festivalio užuomazgos atsirado 2008 metų gegužę, kuomet Katedros aikštėje buvo parodytas pirmasis Cosplay etiudas.

Festivalio organizatoriai šiemet tikisi sulaukti apie 3000 lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir kitų šalių.

Svarbiausi festivalio renginiai:

Antradienį-penktadienį 19 val. prekybos centre „Ozas“ įsikūrusiame kino centre „Multikino“ vyks nemokamos japonų klasikinio kino filmų peržiūros.

Penktadienį 22 val. Mondayjazz goes Japan penktadienį Menų fabrike Loftas. Žymūs Lietuvos DJ ir Mondayjazz nariai Tadas Quazar, Justas Fresh kuria ekskliuzyvią muzikinę kompiliaciją, naudodami Japonijos garsus, idėjas ir įspūdžius. Su festivalio bilietu įėjimas – 10 Lt, be – 15 Lt.

Šeštadienį ir sekmadienį prekybos centre „Ozas“ įsikūrusiame kino centre „Multikino“ vyks naktinės kino filmų peržiūros. Įėjimas nemokamas.

Sekmadienį 18.30 val. Nuo V.Kudirkos aikštės link Vilniaus rotušės, Pilies gatvės, Katedros aikštės pajudės Cosplay procesija, kurioje dalyvaus apie 400-600 įvairiausiais personažais persirengusių žmonių.

Daugiau informacijos apie festivalį ir detalią festivalio programą galima rasti puslapyje www.nowjapan.lt. Festivalį globoja Japonijos ambasada ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius