Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Jau rytoj Užutrakio dvare klausytojų laukia jaunieji muzikantai

Trečiąjį koncertų ciklo „Iuvenes art“ sezoną pradės dėmesio vertas jaunųjų muzikantų trio, dėka kompozitorės Zitos Bružaitės specialiai jiems parašyto kūrinio, pasivadinę „Colors“. Pirmą kartą muzikinio projekto „Iuvenes art“ koncertuose, vyksiančiuose Užutrakio dvare (Trakai) ir Birštono kurhauze, pasirodysiantis trio atliks keturių skirtingų kompozitorių (tarp jų ir lietuvių – Z. Bružaitės ir M. Sokaitės) kūrinius, leisiančius klausytojams pasinerti į nekasdienišką pasaulį.
20140728_191811 (1) (1)
Trečiąjį koncertų ciklo „Iuvenes art“ sezoną pradės „Colors“

Visi trio „Colors“ muzikantai – pianistė Ugnė Peištaraitė, fagotininkas Robertas Šidiškis ir obojininkas Ugnius Dičiūnas – baigė Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnaziją ir Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

Nors trio „Colors“ savo kūrybinę veiklą pradėjo vos prieš tris metus, lygiai po dviejų metų nuo susikūrimo už pasiekimus jiems buvo įteikti Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo raštai.

Pasak muzikantų, jų, kaip trio „Colors“ karjera prasidėjo dėka juos įkvėpusios ir nuolat palaikiusios profesorės Audronės Pšibilskienės, kuri ne tik nuolat drąsino, bet ir ieškojo paramos šaltinių jų tarptautinėms profesinėms kelionėms finansuoti. Nors trio „Colors“ savo kūrybinę veiklą pradėjo vos prieš tris metus, lygiai po dviejų metų nuo susikūrimo už pasiekimus jiems buvo įteikti Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo raštai. Taip pat verta paminėti trio laimėtą aukščiausią Primo Assoluto prizą tarptautiniame „Giovani Musicisti – Citta di Treviso“ konkurse Italijoje.

Džentelmeniškai – apie vieną vienintėlią trio damą – pianistę Ugnę Peištaraitę

Kaip taisyklė, muzikuoti pradėjusi vos šešerių U. Peištaraitė neslėpia, jog pianinu iš vaikiškų knygelių grodavo kaskart atvykus pas tetą į svečius, nepaisant to, kad tuo metu dar nemokėjo skaityti. Pasak jos, mama, girdėdavusi, kaip jos mažametė dukra ritmingai mušdavo koją į taktą, nusprendė, jog tai ir ta priežastis leisti savo dukrą į muzikos mokyklą groti fortepijonu. Pasak Ugnės, tam, kad viskas vyktų kryptingai – be blogų įpročių ir spragų, reikalingas ne tik labai kvalifikuotas pedagogas (Ugnė baigė Birutės Kumpikienės klasę), bet taip pat ir tėvų priežiūra. Šiandien, Kaune gimusi ir užaugusi, Ugnė – tarptautinių konkursų dalyvė ir nugalėtoja, savo žinias tobulinanti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Paklausta, ar tiki šių projektų išliekamąja verte, jaunoji pianistė U. Peištaraitė šį ir panašius jaunuosius menininkus pristatančius projektus vertina teigiamai vien dėl tos priežasties, jog jie suteikia galimybę jaunimui išlįsti iš akademinės aplinkos, padeda žengti tą vieną iš pirmųjų žingsnių viešumos link.

Apie obojininką Ugnių Dičiūną ir fagotininką Robertą Šidiškį išgirsite atvykę į koncertus!

Trio „Colors“  koncertai – rugsėjo 18 d. (šis penktadienis) 18:30 val. Užutrakio dvare (Trakai) ir rugsėjo 20 d. (sekmadienį) 16:00 val. Birštono kurhauze.

Kitų koncertų datos

Violončelininkė Kotryna ŠIUGŽDINYTĖ ir pianistas Ugnius PAULIUKONIS (Lietuva-Anglija)


2015 m. rugsėjo 25 d., 18:30 val. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2015 m. rugsėjo 27 d., 16:00 val. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2)


Klarnetininkas Žilvinas BRAZAUSKAS (Lietuva-Vokietija) ir pianistė Daiva STULGYTĖ (Lietuva)

2015 m. spalio 2 d. 18:30 val.Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2015 m. spalio 4 d. 16:00 val. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2)

Smuikininkė Katažyna NARKEVIČ (Lietuva-Vokietija) ir Kšištof MARKEVIČ (Lietuva)

2015 m. spalio 9 d. 18:30 val.Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2015 m. spalio 11 d. 16:00 val. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2)

 

* Koncertai nemokami

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje