Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji kūrėjai – prieš susvetimėjimą

Trečiadienį Kauno įvairių tautų kultūrų centre bus atidaryta tapybos ir tekstilės darbų paroda „Be sienų“.
Parodos autoriai kūrė kartu, todėl kai kuriuose darbuose išsitrina ribos tarp tekstilės bei tapybos.
Parodos autoriai kūrė kartu, todėl kai kuriuose darbuose išsitrina ribos tarp tekstilės bei tapybos. / Dalios Dūdaitės kūrinys.
Temos: 1 Paroda

Jos autoriai – trylika pradedančiųjų menininkų - pristatys drauge sukurtus darbus, kuriuose pateikia savo mintis apie didėjantį visuomenės susvetimėjimą.

Kodėl žmonės užsidaro kiautuose ir nenori girdėti kitų? Ar nebendraudami mes nieko neprarandame? Kas mūsų laukia ateityje, jei jau šiandien nesistengiame bendrauti? Tokius klausimus savo kūriniuose gvildenantys menininkai tvirtina turintys savotišką misiją. Jie stengiasi paskatinti žmones pakeisti savo mąstymą.

Parodoje jauni kūrėjai pristato tapybos ir tekstilės kūrinius. Skelbdami nuosprendį susvetimėjimui, menininkai parodos kūrinius gamino ne užsidarę savo dirbtuvėse, atskirai nuo kitų, bet kartu.

Tapytojai Monika Adomavičiūtė, Dalia Dūdaitė, Ignas Gleixneris, Židrija Janušaitė, Lukas Kolmogorcevas, Agnė Rankauskaitė, Lina Šniraitė ir tekstilininkės Milda Kapačiūnaitė, Agnė Klimavičiūtė, Natalija Prochorenko, Vėjūnė Sudarytė, Daiva Šniraitė, Margarita Urmanavičiūtė būrė mišrias grupeles, dalinosi idėjomis ir kūrė bendrus darbus. Bendrai gimusiuose kūriniuose ribos tarp tapybos ir tekstilės nusitrina, o kai kuriuose darbuose ir visai išnyksta.

Paroda „Be sienų“ Kauno įvairių tautų kultūrų centre veiks iki kovo 11 dienos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius